Neprehliadnite

„Úlovky“ pre Callaway, Stenson partnerom

 

Na prelome kalendárnych rokov došlo k zaujímavým zmenám vo svete profesionálneho golfu. Hneď niekoľko popredných hráčov a hráčok totiž menilo značku svojich palíc a prípadne aj golfového vybavenia, či oblečenia.
Za veľkú rybu v sieti Callaway Golf možno označiť Henrika Stensona. Švédsky golfista, ktorý v minulej sezóne ako prvý hráč v histórii vyhral FedEx Cup na US PGA Tour aj Race to Dubai na European Tour, pričom zarobil viac ako 15 miliónov dolárov, získal firmu Callaway ako hlavného partnera. Stenson hral v minulom ročníku s „mixovaným vakom“, v ktorom mal palice značiek Callaway, TaylorMade, Cleveland a Piretti. Záverečné turnaje v sezóne však ovládol vďaka fervejovým drevám a železám firmy Callaway.

/Obr. Švéd Hernik Stenson/

Stenson, ktorého vak nenesie národné švédske farby, ale je „obrandovaný“ Callawayom v červeno-modro-bielej kombinácii, bude hrať aj v tomto ročníku na oboch túrach.  „Po mojej doterajšej najlepšej sezóne v kariére, počas ktorej som používal od firmy Callaway fervejové drevá a železá, bola možnosť rozšírenia spolupráce s touto značkou iba prirodzeným vývojom. Teším sa na ďalšie úspechy v roku 2014 už ako člen rodiny Callaway,“ odkázal v oficiálnom vyhlásení Stenson.

Ďalšie ovečky do košiara

Do bohatého portfólia využívateľov palíc od firmy Callaway už dlhšie patria okrem iných Phil Mickelson, Gary Woodland, Jim Furyk, či Nicolas Colsaerts. Od januára k ním pribudli aj Harris English, Matteo Manassero a Pat Perez. Dvadsaťštyriročný English mal prielomovú sezónu v roku 2013, keď vyhral na US PGA Tour dva turnaje (pozn. FedEx St. Jude Classic a OHL Classic v Mayakobe). Bývalý elitný golfista Univerzity v Georgii bude hrať s plným vakom Callaway a v oblečení od spoločnosti Odyssey. „Som skutočne šťastný z nových palíc Callaway. A tím Callaway je fantastický. V krátkom čase som schopný využiť ich zdroje a už sa teším na sezónu 2014,“ povedal English.

/Obr. Talian Matteo Manassero/

Talian Manassero je najmladším prírastkom  do rodiny Callaway. Napriek svojim 20 rokom už má na svojom konte štyri tituly na European Tour. Manassero sa po prvý raz preslávil ešte ako tínedžer, keď na British Open 2009 v Turnberry obsadil delené 13. miesto. Tridsaťsedemročný Američan Perez mal v roku 2013 na konte 22 štartov na US PGA Tour, pričom štrnásťkrát prešiel katom a vďaka čiastke 974.800 obsadil 84. miesto v rebríčku príjmov. V minulej sezóne hral s palicami TaylorMade, pričom používal patre Odyssey. Prestup k značke Callaway ohlásil aj päťnásobný víťaz na US PGA Tour Jonathan Byrd, ktorý opustil Mizuno. Ďalšími hráčmi, ktorí budú v roku hájiť farby firmy Callaway sú John Rollins, Matt Every, Kiradech Aphibarnrat, Chris Doak,  Richard Lee, Jack Doherty, Thomas Pieters, James Erkenbeck a Chase Seiffert.

-JJ- Foto: AP a facebook

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv