Neprehliadnite

European Tour: Hráčom roka ohromujúci Stenson

 

Henrik Stenson sa podľa očakávania stal Európskym golfistom roka, keď ako prvý v histórii vyhral v jednej sezóne Race to Dubai a súčasne aj FedExCup na US PGA Tour. Tridsaťsedemročný borec, ktorý nahradil na európskom tróne Roryho McIlroya, je prvým Švédom s týmto ocenením.

Stenson o šesť úderov triumfoval na záverečnom turnaji sezóny na „európskom“ okruhu World Tour Championship, aby obsadil prvé miesto v rebríčku príjmov. Predtým ako sa stal celkovým víťazom FedEx Cupu s prémiou 10 miliónov dolárov nenašiel premožiteľa na íventoch Deutsche Bank Championship a Tour Championship v Atlante. Ozdobou sezóny bolo aj jeho druhé miesto na British Open a tretia priečka na US PGA Championship.

Stensonova najvyrovnanejšia sezóna odštartovala už na konci minulého ročníka, keď vyhral na podujatí South African Championship. Celú sezónu potom dokončil ako svetová trojka za Tigerom Woodsom a druhým Adamom Scottom. „Niet absolútne pochýb o tom, že Henrik Stenson je absolútne zaslúženým víťazom ankety Hráč roka na European Tour. Henrikov bezprecedentný úspech je výsledkom ‚s unprecedented success was the result of the most senzačnej vyrovnanosti a tvrdej práci,“ uviedol vo vyhlásení výkonný šéf European Tour George O’Grady.

-JJ- Foto: AP

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv