Neprehliadnite

Els stratil oporu, jeho belgický psychológ zomrel

 

Juhoafrický golfista Ernie Els prišiel o veľkého priateľa a svoju oporu. Jeho bývalý psychológ Jos Vanstiphout zomrel na infarkt.  To, že Vanstiphout skonal na srdcový záchvat, potvrdila aj European Tour.  Priateľ psychológa Xavier Champagne povedal, že Vanstiphout si pred dvoma rokmi pri lezení po rebríku zlomil bedrový kĺb a v posledných mesiacoch mal problémy s dýchaním. Vanstiphout skonal vo veku 62 rokov.

Belgický rodák sa začal zaujímať o psychológiu golfu potom, ako si prečítal knihu od Tima Tima Gallweya – „Podstata golfovej hry“ (pozn. „The Inner Game of Golf.“).  Spolupracoval s Retiefom Goosenom, keď Juhoafričan vyhral svoj prvý US Open v roku 2001 v Southern Hills. Goosen tam mal trojpat na bogey z necelých štyroch metrov na poslednej jamke a vynútil si tak play-off. Nasledujúci deň potom zdolal Marka Brooksa.

Ešte známejším sa Vanstiphout stal vďaka spolupráci s Elsom, ktorý získal svoj prvý titul na British Open v roku 2002 potom, ako sa na The Open po prvý raz rozhodovalo v náhlej smrti. Els sa dozvedel o tragickej udalosti len dva dni potom, čo zomrel jeho krajan a bývalý prezident JAR Nelson Mandela.

-JJ- Foto: AP

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv