Neprehliadnite

Efektívny Tiger, v roku 2013 nazbieral aj najviac bodov do svetového rebríčka

 

Spoločne s počtom vyhratých turnajov, prvenstvom v rebríčku príjmov a tabuľke priemerného skóre, dominoval Tiger Woods v uplynulej sezóne aj v celkovom počte získaných bodov do svetového rebríčka. Americký golfista vyhral aj v tomto ukazovateli, ale len tesne, keď v roku 2013 nazbieral 487,25 bodov a celkový víťaz finálových turnajov

na oboch stranách Atlantiku Henrik Stenson len o 3,65 bodu menej. Tretí Adan Scott strácal na lídra už viac ako 100 bodov.

Rozdiel je však v efektivite. Zatiaľ, čo Woods odohral sa sezónu len 19 turnajov, Stenson na oboch túrach absolvoval 31 íventov (18 na US PGA Tour a 13 na European Tour). Woods získal 25,7 bodov za každý turnaj, zatiaľ čo v porovnaní so Stensonom to bolo 15,6 bodu. Tento fakt však nie je žiadnou novinkou pre Woodsa. Má totiž sklon k tomu hrať na najťažších ihriskách proti najsilnejšiemu štartovnému polu. On sám zvyšuje konkurenciu na turnajoch ako svetová jednotka. A napriek tomu, že nehráva často, keď sa postaví na odpal k týčku, tak to väčšinou stojí za to.

„Väčšina turnajov, na ktorých som hral najčastejšie počas mojej kariéry, patrila k náročným ihriskám. A samozrejme, že nastupujem proti najsilnejšej konkurencii. Navyše, teraz už nemáme len major turnaje a The Players, ale aj World Golf Championships ako aj play-off na konci sezóny, takže s tými najlepšími sa stretávam často. Preto som veľmi hrdý na moje celkové výkony a najmä na väčších turnajoch,“ povedal Woods.

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv