Neprehliadnite

Lydia Ko k profesionálkam so štatútom Amatérky roka

 

Talentovaná novozélandská golfistka s kórejskými koreňmi Lydia Ko získala tretí rok v rade McCormackovu medailu určenú pre najlepšiu amatérsku hráčku na svete. Šestnásťročná tínedžerka v tomto roku úspešne obhájila titul na turnaji Canadian Women’s Open z kalendára LPGA Tour a potom skončila druhá na poslednom piatom major ívente sezóne Evian Championship. Okrem toho v tejto sezóne obsadila tretiu priečku na Australian Women’s Open, a delenú sedemnástu pozíciu na LPGA Championship.

Ďalšou dôležitou októbrovou udalosťou v živote úspešnej tínedžerky bol prestup k profesionálkam. Lydia Ko súčasne požiadala vedenie LPGA Tour o zníženie vekového limitu. Veková hranica je 18 rokov a tak sa najmladšia víťazka turnaja na okruhu LPGA snaží získať výnimku. Komisár LPGA Tour Mike Whan zatiaľ túto záležitosť nekomentoval. Whan však pred dvoma rokmi schválil rovnakú petíciu pre Lexi Thompsonovú. Matka Ko, Tina Hyonová prezradila, že v novembri sa predstaví na turnaji LPGA Titleholders v americkom Naples na Floride. S najväčšou pravdepodobnosťou sa predstaví aj na ívente Lorena Ochoa Invitational v Mexiku.

Lydia Ko sa narodila v Kórejskej republike, ale od šiestich rokov trénuje golf v Pupuke Golf Clube v Aucklande. Ko, ktorá ako amatérka nedostávala žiadne finančné prémie, by si v tejto sezóne len golfom zarobila takmer 1 milión dolárov. Američanka Michelle Wieová mala 15 rokov, keď konvertovala k profesionálkam, hoci hrala len na limitovanom počte turnajov a nepožiadala o členstvo v LPGA Tour. Ďalšia Američanka Lexi Thompsonová mala 16 rokov, keď vyhrala prvý profesionálny turnaj v roku 2011. Whan jej schválil petíciu pred dovŕšením 18. roku života.

-JJ- Foto: AP

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv