Neprehliadnite

Seve Trophy 2013: Osem účastníkov Ryder Cupu odmietlo účasť

 

V nominácii tímu kontinentálnej Európy na prestížny súboj Seve Trophy proti výberu Veľkej Británie a Írska figurujú piati hráči z víťazného rydercupového tímu starého kontinentu. Sú to: Belgičan Nicolas Colsaerts, Peter Hanson zo Švédska, Talian Francesco Molinari, Dán Thomas Bjorn, ktorý nedávno vyhral European Masters, a tiež Španiel Miguel Ángel Jiménez.  Na ihrisku St-Nom-La Breteche Golf Clubu vo Francúzsku sa k ním ešte pripoja Fín Mikko Ilonen a Talian Matteo Manassero, ktorý už na tomto podujatí štartoval. Francúz Grégory Bourdy, Holanďan Joost Luiten a Dán Thorbjorn Olesen absolvujú svoj debut. Kapitánom tím je José María Olazábal.

Súboj o Seve Trophy, ktorý sa hráva každý nepárny rok na striedačku s Ryder Cupom, je pomenovaný podľa legendárneho španielskeho golfistu Seve Ballesterosa, ktorý v roku 2011 zomrel na rakovinu mozgu. Kapitán Veľkej Británie a Írska Sam Torrance nominoval pre tento rok do svojho tímu aj štyroch nováčikov. Anglické tri Tommy Fleetwood, David Lynn a Simon Khan, a Škóta Stephena Gallachera doplnia skúsení Paul Lawrie, Paul Casey a Torrance. Nechýba ani Chris Wood, ktorý v roku 2009 na Seve Trophy neprehral ani jeden zápas, do tímu dostali pozvánky aj Marc Warren, Jamie Donaldson a Scott Jamieson.

Škótsky golfista Lawrie však neskrýval sklamanie, pretože až osem jeho rydercupových spoluhráčov nebude hrať o Seveho trofej. Justin Rose, Rory McIlroy, Graeme McDowell, Luke Donald, Lee Westwood a Ian Poulter nebudú reprezentovať Veľkú Britániu a Írsko napriek tomu, že si vyslúžili automaticky nomináciu lebo skončili v rebríčku do šiesteho miesta. Sergio García a Peter Hansen odmietli svoje miesta zasa v tíme kontinentálnej Európy. „Myslím, že to je nesmierne sklamanie. Seveho meno si zaslúži pozornosť a celková myšlienka turnaja je výborná. Je to vlastne ekvivalent Prezidentského pohára pre amerických golfistov,“ povedal Lawrie.

Tím kontinentálnej Európy vyhral prvý ročník Seve Trophy v roku 2000, ale v posledných    šiestich ročníkoch ťahal za kratší koniec.

-JJ- Foto: AP

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv