Neprehliadnite

PGA Championship: Po 1. kole na čele Furyk a Scott, Woods stráca poltucet úderov

 

Američan Jim Furyk z USA a Austrálčan Adam Scott sú na ihrisku Oak Hill po úvodnej runde na čele 95. ročníka PGA Championship. Posledný major sezóny nerozohral najlepšie Američan Tiger Woods, líder svetového rebríčka pokazil svoju poslednú jamku dňa a na vedúcu dvojicu stráca z 50. miesta šesť rán.

/Obr. Američan Jim Furyk/

Víťaz US Open 2003 Furyk a tohtoročný držiteľ zeleného saka z Augusta National Scott zahrali zhodne päť rán pod par. Predovšetkým Scott mal skvelý začiatok a od jamky štyri po jamku osem zahral päť birdies po sebe. „To bol štart z ríše snov a asi moja najlepší šnúra birdie. Hral som údery tak výborne, že to ani nedalo moc práce,“ usmieval sa úradujúci víťaz US Masters. Na druhom mieste sú zatiaľ o ránu späť Kanaďan David Hearn a Angličan Lee Westwood, ktorý nedávno útočil na triumf na British Open, ale neuspel.

Woods išiel prvý deň prevažne v pare. Na svojej prvej deviatke zahral dva berdíky, na druhej bogey a pred poslednou jamkou úvodného kola bol na skóre -1. Lenže na záverečnom štvorpare trafil vysokú trávu, potom piesok a po double bogey klesol na +1.

/obr. Austrálčan Adam Scott/

„Som stále na dohľad a strácam len šesť rán. Stále je pred nami dlhá cesta do konca a myslím, že som inak hral dobre. Len som nepremenil pár svojich šancí a myslím, že sa dalo pokojne hrať pod par,“ skonštatoval Woods. Obhajca titulu Severný Ír Rory McIlroy, ktorý sa snaží vylepšiť zatiaľ nevydarenú sezónu, zahral 69/-1 a je na delenom 22. mieste.

 

95. ročník US PGA Championship po 1. kole:

Oak Hill CC, Pittsford, New York (USA), PAR: 70

/Dotácia turnaja: 8 mil. USD, víťaz: 1,440 mil. USD/

T1. Jim Furyk (USA) a Adam Scott (USA) obaja 65/-5, T3. David Hearn (Kan.) a Lee Westwood (Angl.) obaja 66/-4, T5. Robert Garrigus (USA), Paul Casey (Angl.), Matt Kuchar (USA), Marcus Fraser (Austr.), Scott Piercy            (Austr.) , Jason Day (Austr.) všetci 67/-3

-JJ- Foto: AP

 

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv