Neprehliadnite

Woodsa čaká nová zmluva s Nike

 

Svetoznáma firma vyrábajúca športové oblečenie, obuv a doplnky Nike je opäť blízko k podpísaniu reklamnej zmluvy s Tigerom Woodsom. Zámorské médiá sa pritom odvolávajú na manažéra svetovej jednotky Marka Steinberga. „Myslím, že je to len otázka najbližších dní,“ uviedol Woodsov manažér.

Steinberg sa domnieva, že Tiger aj spojenie s Nike bude fungovať už do konca jeho športovej kariéry. Woods má súčasne podpísané reklamné zmluvy s EA Sports, Rolex, Fuse, Kowa a NetJets. Tigerov prvý kontrakt s firmou, ktorá má logo v tvare „fajky“, sa datuje do roku 1996, keď ešte nebol profesionál. Počas piatich rokov zinkasoval 40 miliónov dolárov. Potom nasledovalo predĺženie zmluvy, ale päťročná zmluva mu tentoraz vyniesla čiastku 100 miliónov dolárov. Nečudo, že išlo o najlukratívnejšiu športovú zmluvu v histórii.

Podľa súčasného sedemročného kontraktu, ktorý beží od roku 2006, by mal Tiger zinkasovať za každú sezónu čiastku medzi 20-40 miliónmi USD. Jeho príjem ešte výraznejšie stúpol v roku 2007, keď zinkasoval 128 miliónov USD, pričom približne 105 miliónov USD pochádzalo od sponzorov. Po prepuknutí sexuálnych škandálov v roku 2009 prišiel Woods o viacerých sponzorov – Gatorade, Accenture, Tag Heuer a AT&T. Firma Nike ho však podržala.

Začiatkom tohto roka podpísala firma Nike s Rory McIlroyom viacročný kontrakt, podľa ktorého Severný Ír každý rok zinkasuje čiastku medzi 10-12 miliónmi dolárov.

-JJ- Foto: AP

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv