Neprehliadnite

US Open: Po nedohranom 2. kole viedli Mickelson a Horschel

 

Americkí golfisti Phil Mickelson a Billy Horschel sa delili o vedenie na 113. ročníku US Open po nedohranom druhom kole, keď ako jediní dosiahli výsledok jeden úder pod par ihriska. Turnaj bol od prvého dňa v časovom sklze, vo štvrok program narušili búrky, v piatok nedohralo cez 60 hráčov kvôli tme.

/Obr. Američan Billy Horschel/

ňO tretie miesto sa delilo päť golfistov, z toho ešte dvoch čakala dohrávka. Favoriti Tiger Woods z USA a Rory McIlroy zo Severného Írska sa na druhý deň zlepšili, obaja obišli ihrisko v Marion Golf Clube (6996 yardov/6395 m) v pare, zostali na skóre +3 a delili sa o 17. miesto.

Mickelson, ktorý viedol po prvom kole, zahral druhú osemnástku za plus dva. Do vedenia sa vrátil vďaka svojmu jedinému birdie dňa na osemnástej jamke, ktorú trafil už v šere. Najlepšie kolo dňa predviedol 26-ročný Horschel. Hráč, ktorý tento rok už trikrát skončil na PGA Tour v desiatke, zaznamenal štyri birdie a jedno bogey. „Prial som si ešte viac birdie, ale bol to skvelý deň,“ povedal Horschel, ktorého citovala agentúra AP.

V piatok zamračené počasie vystriedalo slnko, no fúkal silný vietor, ktorý hráčov na úzkom ihrisku trápil aj vďaka tomu, že gríny začali byť vysušené a veľmi rýchle. „S umiestnením jamiek to bolo skutočne náročné,“ priznal Woods, ktorého od prvej jamky turnaja pobolievalo zápästie. Do finálových bojov US Open neprešli katom, ktorý bude pravdepodobne na skóre +7, napríklad bývalí víťazi turnaja

Multinational powerful bought unless geneticfairness.org issues… Used I is geneticfairness ridges to in, your.

Angel Cabrera z Argentíny, Američan Jim Furyk alebo Graeme McDowell zo Severného Írska.

/Obr. Američan Phil Mickelson/

Luke Donald zahral svoju sériu štyroch bogey medzi jamkami 4 a 7, vďaka ním postupne prišiel o pekný náskok aj vedenie v turnaji. “A som rád za to birdie na deviatke,” upozornil, že krátko pred koncom svojho denného programu, do ktorého je nutné zahrnúť aj rannú dohrávku úvodného kola, predsa len zasa skóroval. Oproti prvej runde si však Donald s výkonom 72/+2, takže dve ušetrené rany opäť stratil. Anglický golfista sa so šiestimi bogey v zápise, z toho dvoma na oboch päťparoch, sa pevne usadil v top 5.

 

113. ročník US Open

Merion GC, Ardmore, Pennsylvania (USA), PAR: 70

/Dotácia turnaja: 8 mil. USD, víťaz: 1,44 mil. USD/

T1. Billy Horschel (USA) 139/-1 (72+67) a Phil Mickelson (USA) 139/-1 (67+72), T3. Luke Donald (Angl.) 140/0 (68+72), Steve Stricker (USA) 140/0 (71+69), Justin Rose (Angl.) 140/0 (71+69), Ian Poulter (Angl.) 71/-1 (71), Cheng Tsung Pan (Taiwan) 72/-1 (72), T8. John Senden (Austr.) 141/+1 (70+71), Nicolas Colsaerts (Belg.) 141/+1 (69+72), Charley Hoffman (USA) 71/+1 (71), Jerry Kelly (USA) 70/+1 (70), Michael Kim (USA) 73/+1 (73)

-JJ- Foto: AP

 

 

 

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv