Neprehliadnite

Vijay Singh podal súdnu žalobu na PGA Tour

 

Týždeň potom, čo vedenie PGA Tour zastavilo vyšetrovanie Vijaya Singha kvôli dopingu, podal paťdesiatročný obor z Fidži v New Yorku žalobu na vedenie okruhu. Chce sa súdiť pre poškodenie osobnej povesti a spôsobenie silných emociálnych problémov. „PGA Tour nielenže neviedla vyšetrovanie voči mne férovo, ale počínali si neprofesionálne,“ uviedol Singh vo vyhlásení, ktoré vydal prostredníctvom svojho newyorského právnika Petra Ginsberga.

Koncom januára priniesol Sport Illustrated informácie, že Singh použil jelení sprej, ktorý obsahoval substanciu IGF-1 (pozn. inzulínu-podobný faktor rastu) nachádzajúcu sa na zozname zakázaných látok. Trojnásobný major víťaz ďalej prezradil, že PGA Tour mu chcela najskôr udeliť trest zákazu štartov na 90 dní s platnosťou od 4. februára, ale on sa proti tomu odvolal. Tieto skutočnosti nikdy nevyšli najavo. Kauza zostávala nevyriešená viac ako tri mesiace a až keď Svetová antidopingová agentúra vyškrtla jelení sprej, ktorý hráč užil, zo zoznamu zakázaných látok, bolo vyšetrovanie proti Singhovi zastavené.

Vedenie túry upozorňovalo hráčov na jelení sprej ešte v auguste 2011, potom ako propagoval jeho výhody Mark Calcavecchia. Calcavecchia mal vtedy 51 rokov a hrával súťažne hlavne na Champions Tour, ktorá nie je zapojená do programu na testovanie drog ako PGA Tour. Povedali mu však, aby prestal používať sprej, ale nebol na rozdiel disciplinárne potrestaný. „Predtým, ako ho PGA potrestala, mu mala umožniť ďalšie testy. Niet pochýb o tom, že táto súdna žaloba pošle jasný signál PGA Tour, že nemôže konať nezodpovedne,“ dodal Ginsberg.

-jj- Foto: AP

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv