Neprehliadnite

V Riu pripravení stavať, ale…

 

Organizátori OH 2016 v Rio de Janeiro oznámili, že majú všetky stavebné povolenia potrebné na začatie výstavby golfového ihriska, ktoré však ohrozuje pokračujúci spor o pozemky. Zatiaľ však nie je žiadne rozhodnutie ohľadne dlhodobého sporu medzi dvomi skupinami, ktoré súťažia o vlastníctvo krajiny a nie je isté, kedy bude celá kauza doriešená. Jeden z majiteľov dokonca opakovane vyhlásil, že nechce stavať golfové ihrisko v danej oblasti. Organizačná komisia OH 2016 však odmieta hrozby z pozemkových sporov s tým, že súčasný majiteľ im poskytol všetky dokumenty, ktorými potvrdil pred mestom, že on je súčasným vlastníkom. „Golfové ihrisko bude postavené na pozemku majiteľa, ktorý je zapísaný v katastri nehnuteľností Rio de Janeiro,“ uvádza sa vo vyhlásení olympijskej organizačnej komisie, ktorá už informovala o situácii Medzinárodnú golfovú federáciu (IGF).

„Brazílski organizátori OH 2016 nás ubezpečili, že už nie sú žiadne problémy. Získané povolania nám dávajú určité presvedčenia, že stavebné práce sa už teraz začnú,“ povedal hovorca IGF Malcolm Booth. Organizátori už začali s čistením pozemkov a okolitej krajiny, kde sa očakáva, že bude ihrisko, ale doteraz chýbali potrebné dokumenty. „Teší nás, že sme urobili ďalší krok vpred s projektom golfového ihriska,“ skonštatoval člen organizačnej komisie Carlos Nuzman. „Teraz budeme veľmi úzko spolupracovať s dizajnérom ihriska Gilom Hanseom a IGF, aby sme  s istotou doručili excelentné ihrisko pre najlepších svetových golfistov, ktorí sa stretnú na olympiáde 2016. Ihrisko sa je situované v časti Barra, kde bude ubytovaná aj väčšina olympijských športovcov. Golf sa na zoznam olympijských športov vrátil po 110 rokoch, naposledy bol súčasťou OH v roku 1904 v St. Louis.

 

Autor: JJ  Foto: AP

 

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv