Neprehliadnite

Couplesa a Montgomerieho uviedli do svetovej Siene slávy

 

Bývalé golfové hviezdy Freda Couplesa a Colina Montgomerieho uviedli v pondelok do svetovej Siene slávy. Američan Couples, bývalý svetový líder a víťaz 15 turnajov na US PGA Tour, si dvakrát zaslzil počas svojho prejavu v St. Augustine na Floride. Samotný ceremoniál opísal, ako „najlepší večer vo svojom živote. Couplesa uviedli medzi legendy spolu s osemnásobným víťazom Order of merit na European Tour Montgomeriem, bývalým šampiónom US Open a televíznym hlásateľom Kenom Venturim, niekdajším výkonným riaditeľom European Tour Kenom Schofieldom a dvojnásobným bývalým víťazom British Open Willie Parkom mladším.

/obr. Colin Montgomerie/

Couples bol prvým Američanom, ktorý sa stal lídrom oficiálneho svetového rebríčka. Jeho golfová cesta viedla zo Seattlu cez Univerzitu v Houstone, pričom postupne sa stal jedným z najpopulárnejších hráčov s pomalým švihom, ktorý však posielal loptičky z týčka do veľkej vzdialenosti. Vďaka tomu získal prezývku „Bum-Bum“. Svoj jediný major titul získal na US Masters 1992, ale triumfoval aj dvakrát na turnaji Players Championship v 1984 a 1996, ktorý je považovaný za neoficiálny piaty major. Couples je účastníkom piatich Ryder Cupov ako hráč, ako kapitán doviedol tím USA k triumfu v Prezidentskom pohári 2009 a 2011.

/obr. Fred Couples so slzami v očiach/

Montgomerie sa dostal do svetovej Siene slávy napriek tomu, že nikdy v živote nevyhral major titul. Vo svojej zbierke však má pozoruhodných 31 prvenstiev na európskom okruhu. Štyridsaťdeväťročný Škót sa zapísal do histórie Ryder Cuopu, keď nikdy neprehral ani jeden zo svojich ôsmich singlových duelov. „Monty“ prehral dvakrát major titul v play off, bolo to na US Open 1994 a na PGA Championship 1995. Najväčšie zaváhanie však zažil na US Open 2006 vo Winged Foot, kde zahral double bogey na poslednej jamke a skončil o jeden úder za víťazným Geoffom Ogilvym z Austrálie.

Autor: JJ   Foto: AP

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv