Neprehliadnite

US PGA Tour: Els bude pokračovať s dlhým patrom

 

Po triumfe Adama Scotta na 77. ročníku US Masters opäť ožila téma dlhých patrov, ktoré majú byť postupne zakázané. Tradičný turnaj o zelené sako v Auguste bol posledným z grandslamových podujatí, na ktorom získali titul hráči s dlhým alebo belly patrom. Keegan Bradley nenašiel premožiteľa na US PGA Championship 2011, kde vyhral major ako prvý hráč, ktorý hral s dlhým patrom opretým, respektíve zakotveným o telo. Takýmto a podobným spôsobom získali goflisti štyri z ostatných šiestich majorov. Ďalší Američan Webb Simpson triumfoval na minuloročnom US Open a Juhoafričan Ernie Els zasa na British Open 2012.

/obr. Adam Scott z Austrálie/

A práve Els v posledných dňoch opäť zmenil rozhodnutie a oznámil, že zostane pri dlhom patri, dokiaľ plánovaný zákaz patovania s oporou nevstúpi v platnosť. Pôvodne skúšal návrat ku klasickému patru pred US Masters na turnaji Chiangmai Golf Classic a mienil nácvik opakovať, aby bol schopný konkurencie na US Open. „Patoval som tak skvele so svojim belly. Momentálne som s ním spokojný,“ povedal pred štartom na turnaji RBC Heritage Els, ktorý vAuguste zahral jediný trojpat a v štatistike hry na grínoch skončil tretí.

/obr. Ernie Els z JAR/

Ani dlhé patre však hráčov nezachránili od horších výsledkov na US Masters. Bradley skončil na 297/+9, teda 18 úderov za víťazom. Dvojnásobný US Masters víťaz Els bol o niečo lepší s výkonom 287/-1, pričom Simpson ani neprešiel katom. „My všetci očakávame, čo sa stane. Nemyslím si však, že môj triumf bude mať nejaký zásadný vplyv na celkové rozhodnutie. Myslím však, že zákaz v tomto prípade nie je nevyhnutný, pretože všetci môžu hrať s rovnakým vybavením,“ povedal Scott, ktorého doplnil druhý hráč z US Masters 2013 Ángel Cabrera. „Nemyslím si, že je to výhoda. Ak by to totiž bola výhoda, hrali by s dlhými patrami všetci,“ reagoval Argentínčan, ktorý vyhral US Masters 2009 s dlhým patrom, ale bez zakotveného hrania.

Autor: JJ  Foto: AP

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv