Neprehliadnite

US Masters: Woods s dvoma trestnými údermi

 

Tiger Woods dostal od rozhodcov US Masters dva trestné údery na základe upozornenia televízneho diváka. Potom, čo sa mu v druhom kole na 15. jamke loptička skotúľala do vodnej prekážky, rozhodol sa hrať z pôvodného miesta. Loptičku však nespustil najbližšie pôvodnému miestu a za to inkasoval dve trestné. Že ho nediskvalifikovali pre podpis skórkarty so zlým výsledkom, zdôvodnili arbitri tým, že na situáciu sa vzťahuje pravidlo 33-7, ktoré stanovuje,  že diskvalifikácia je rozhodnutie turnajovej komisie. A ta stanovila, že dve trestné sú trest adekvátny situácii.

Woods sa k situácii vyjadril prostredníctvom sociálnej siete pred štartom tretieho kola. “Na jamke číslo 15 som využil drop, o ktorom som sa domnieval, že je v zmysle pravidiel. Nikto ma neupozornil, že by som nejaké porušil.” Celá situácia má háčik v tom, že komisia najskôr nemala v úmysle Woodsa potrestať. Záležitosť prejednávala vo chvíli, keď hral poslednú jamku a nechala ho teda podpísať skórkartu, o ktorej sa domnieval, že je v poriadku. Ale znovu sa zišla komisia potom, čo zazneli hráčove slová v interview, že na drop zvolil miesto ďalej od jamky, ako odkiaľ hral pôvodne. „Trest prijímam a chovám absolútny rešpekt k tomuto rozhodnutiu,“ povedal 37-ročný Američan Woods ,ktorý z deleného siedmeho miesta klesol na devätnáste.

 

Autor: JJ   Foto: AP

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv