Neprehliadnite

US Masters: Štrnásťročný Číňan Tchien-lang prešiel katom, ako najmladší

 

Iba 14-ročný Číňan Kuan Tchien-lang prepísal golfovú históriu, keď sa dostal do finálových kôl na podujatí US Masters. Stal sa tak najmladším hráčom v histórii, ktorý prešiel katom na turnaji kategórie major i na americkom okruhu PGA Tour. Po dvoch kolách figuruje najmladší účastník v dejinách Masters na delenom 55. mieste, hoci v piatok dostal na 17. jamke trestný úder za pomalú hru. „Beriem to, majú na to právo,“ komentoval pre AP verdikt rozhodcov čínsky golfový amatér, ktorý si dával na čas kvôli nepredvídateľnému vetru.

Dosiaľ najmladším hráčom, ktorému sa podarilo prejsť katom na major turnaji, bol držiteľ troch titulov z European Tour Matteo Manassero. Talian to dokázal v roku 2009 na British Open vo veku 16 rokov, dva mesiace a 29 dní. Rekord držal i na Masters z roku 2010, keď mal 16 rokov, 11 mesiacov a 21 dní. Kuan Tchien-lang sa dostal do víkendového finále vo veku 14 rokov, päť mesiacov a 18 dní, čím prekonal i rekord PGA Tour Kanaďana Boba Panasika, ktorý mal v roku 1957 na Canadian Open 15 rokov, osem mesiacov a 20 dní.

„Je to úžasná skúsenosť. Veľmi si to celý ten týždeň užívam a myslím si, že zatiaľ odvádzam dobrú prácu,“ vyslovil sa Kuan Tchien-lang, ktorý sa na Masters kvalifikoval vďaka vlaňajšiemu víťazstvu na ázijsko-pacifickom šampionáte amatérov v Thajsku.

Po dvoch kolách na ihrisku Augusta National má čínsky tínedžer bilanciu štyri rany nad par rovnako ako obhajca prvenstva Američan Bubba Watson. Na vedúceho Austrálčana Jasona Daya strácajú obaja zhodne desať úderov. Favorit prvého major turnaja sezóny Američan Tiger Woods si oproti prvému kolu polepšil a v polovici turnaja sa delí o siedme miesto s odstupom troch rán.

Autor: JJ  Foto:

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv