Neprehliadnite

US Masters: Po úvodnom kole lídrami Leishman a García

 

Po úvodnom kole na 77. ročníku golfového major turnaja US Masters sa na čele poradia usadili Austrálčan Marc Leishman a Španiel Sergio García. Obaja zahrali na ihrisku Augusta National výkon 66, teda šesť rán pod par. Leishman zahral birdie na 13., 14., 15. a 16. jamke, predtým ako zapisoval par na sedemnástke a osemnástke. Pre golfistu od protinožcov je to je to len druhý US Masters, kým García píše už svoju pätnástu kapitolu, pričom najlepšie skončil štvrtý.

/obr. Austrálčan Marc Leishman/

Len o jeden úder za vedúcou dvojicou figuruje Dustin Johnson. Obhajca trofeje Bubba Watson skončil úvodnú „rundu“ na skóre +3 a bude mať problémy prejsť katom z delenej 64. pozície. Aktuálnej svetovej jednotke Tigerovi Woodsovi patrí s výkonom 70/-2 priebežná 13. priečka. Iba 14-ročný Číňan Kuan Tchien-lang, ktorý je najmladším účastníkom turnaja, zahral „birdíka“ na poslednej jamke a zapisoval do skórkarty 73/+1.

/Obr. Španiel Sergio García/

Jamie Donaldson zahral vytúžený úder hole-in-one na šiestej jamke hneď v úvodnom kole. Waleský hráč sa tak stal piatym golfistom v histórii, ktorý zahral eso na 165 m dlhej jamke s názvom Juniper. Súčasne to bolo prvé hole-in-one na tejto jamke od roku 2004, keď sa tešil z nevšedného úderu Chris DiMarco. Celkovo to je 24. eso v histórii US Masters. Minulý rok poslali loptičku na jeden úder do jamky na šestnástke Bo Van Pelt a Adam Scott.

 

Výsledky US Masters po 1. kole:.

/Dotácia turnaja 8 mil. USD, PAR: 72/

1. Marc Leishman (Austr.) a Sergio Garcia (Šp.) obaja 66/-6, 3. Dustin Johnson (USA) 67/-5, 4. David Lynn (Angl.), Rickie Fowler (USA), Gonzalo Fernandez-Castaňo (Šp.), Trevor Immelman (JAR), Fred Couples (USA) a Matt Kuchar (USA) všetci 68/-4, 10. Jim Furyk (USA), Adam Scott (Austr.) a Zach Johnson (USA) všetci 69/-3,… 13. Tiger Woods (USA) 70/-2

Autor: JJ   Foto: AP

 

 

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv