Neprehliadnite

PGA Tour – Franklin Templeton Shootout: O´Hair a Perry, ten má hetrik

 

Posledný turnaj sezóny PGA bol turnaj dvanástich dvojčlenných tímov, ktorý sa hrá na tri kolá. Každé kolo malo iný hrací systém, v prvom kole sa hralo „modified alternate shot“, v druhom kole „betterball“ a v tretej runde „texas scramble“. Hralo sa na floridskom ihrisku Tiburon Golf Club s parom 72 a dĺžkou 6 664 metrov. V nedeľu to chvíľu to vyzeralo, že by čierne kone turnaja Charles Howell III a Rory Sabbatini mohli uchmatnúť lídrom ich titul, ale nakoniec si víťazstvo vzali späť Sean O´Hair a Kenny Perry. Perry sa stal víťazom už po tretí raz, predtým sa mu to podarilo v roku 2005 s Johnom Hustonom a v roku 2008 so Scottom Hochom. “Každý z tých troch je trochu iný. S Johnom sme boli vyrovnaní, potom so Scottom sa mi neuveriteľne darilo a teraz som Seana doplňoval,” povedal skromne Perry, ktorý je vo veku päťdesiatdva rokov zároveň najstarším víťazom exhibičného podujatia.

Aj keď O´Hair s Perrym dosiahli v poslednom hracom dni až štvrtého najlepšieho výsledku, konečné skóre -31 im každému vynieslo prémiu 375.000 dolárov. Spomínaná konkurenčná dvojica skončila druhá s odstupom jednej rany, o ďalšie dva údery späť sú samostatne tretí Vijay Singh s Jasonom Dufnerom. Vo formáte scramble, kedy obaja hráči jednej dvojice vždy hrajú z miesta, kde leží lepšie umiestená loptička, je ľahšie skórovať než v predchádzajúcich dvoch, z ktorých sa exhibičný turnaj organizovaný Gregom Normanom skladá. Aj preto bol ľahko možný zvrat vo vývoji, rovnako ako kontra vedúceho páru. Howell so Sabbatinim predviedli najlepší výsledok dňa 57 (-15). O´Hair a Perry boli v nedeľu o tri rany horší, avšak stále skvelí. “Vždy, keď nás dobehli, vedeli sme, že máme dosť jamiek na skórovanie,” usmieval sa ďalej Perry, ktorý premenil niekoľko solídne dlhých patov a výborne zužitkoval predchádzajúce O´Hairove údery.

Franklin Templeton Shootout                                                                                                                                Tiburon Golf Club, Naples, Florida (USA), PAR: 72                                                                                                /Dotácia turnaja 3 mil. USD, obaja víťazi po 375.000 USD/

1. Sean O’Hair a Kenny Perry (obaja USA) -31, 2. Charles Howell III a Rory Sabbatini (USA/ JAR) -30, 3. Jason Dufner a Vijay Singh (USA/Fidži) -28, T4. Jerry Kelly a Steve Stricker (obaja USA) -27, Stewart Cink a Carl Pettersson (USA/Švéd.) -27, Davis Love III a Brandt Snedeker (obaja USA) -27, T7. Keegan Bradley a Brendan Steele (obaja USA) -25, Dustin Johnson a Ian Poulter (USA/Angl.) -25, 9. Bud Cauley a Rickie Fowler (obaja USA) -20, 10. Justin Leonard a Scott Verplank (obaja USA) -16, 11. Fredrik Jacobson a Greg Norman (Švéd./Austr.) -13, 12. Mark Calcavecchia a Mike Weir (USA/Kan.) -10.

Autor: JJ Foto: AP

 

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv