Neprehliadnite

World Golf Final: Rory na čínskej exhibícii zdolal Tigera

 

Odveta za World Golf Final v Turecku sa Rorymu McIlroyovi vydarila v Číne. Severný Ír porazil v exhibícii na osemnásť jamiek Tigera Woodsa, nestratil ani ranu a zahral výsledok 67/-5. „Bol to skvelý deň, zápas bol neustále veľmi tesný,“ povedal víťaz s úsmevom. Tesný síce bol, ale McIlroy mal jeho vývoj neustále v rukách. Zahral dve birdie na úvodných troch jamkách, zatiaľ čo práve na tretej Woods zahral bogey. Vďačné publikum odmenilo oboch špičkových hráčov za každý úder, ktorý za chladných a zahmlených poveternostných podmienok predviedli.

Zápas nazvaný „Duel at Jinsha Lake“ podľa ihriska, kde sa hralo, bol ukážkou toho, ako sa utrácajú peniaze. Hráčov dopravil z hotelu rolls royce, vítal ich zástupy hostesiek, pohybujúcich sa medzi zaparkovanými autami značiek Aston Martin a Maserati. Bola tam aj ukážka helikoptér, ponúkaných na predaj. V momente, keď obaja golfisti udreli na gong zahajujúcu hru, prepukol neďaleko za odpaliskom ohňostroj. Majitelia rezortu takto propagovali predaj luxusných viliek.

Samotné stretnutie začalo byť dramatické na štrnástej jamke, kde sa Woods súperovi priblížil na jednu ranu. Potom už zapisovali samé zhodné výsledky – birdie na pätnástke a tri záverečné pary. Američan bol najbližšie vyrovnaniu na poslednej jamke, kde jeho čip len tesne minul jamku. „Takto svoje pondelky zvyčajne netrávim,“ s humorom poznamenal zdolaný, ktorý prišiel do Číny hrať po dvojročnej prestávke. „Ale keď som sledoval to množstvo ľudí, ktorí sa na nás prišli pozrieť, bol to mimoriadny zážitok.“ Chvíľami sa dokonca muselo čakať, než organizátori zatlačia divákov späť za bezpečnostnú čiaru.

Obaja hráči deň predtým dokončili turnaje na miestach vzdialených od mesta Čeng-čou, kde sa dejisko exhibície nachádza, stovky kilometrov.  McIlroy si druhým miestom na BMW Masters v Šanghaji upevnil vedúcu pozíciu v európskom finančnom rebríčku Race To Dubai. Woods bol delený štvrtý na CIMB Classic v malajzijskom Kuala Lumpur. Obom robilo problémy adaptovať sa na rýchlosť grínov, ale a tak to bola prvá trieda. McIlroy navyše prejavil väčšie zaujatie pre hru, než tomu bolo pred niekoľkými týždňami v Turecku, kde prehra všetky tri zápasy. Woods sa už zasa teší, ako to súčasnému rivalovi, ale zároveň rešpektovanému parťákovi, zase niekedy nabudúce vráti. „Tieto duely nie sú tak časté a pokiaľ sa niekomu podarí usporiadať nejaký ďalší a skvelý ako tento, mohla by to byť zase zábava. Sme jednotka a dvojka svetového rebríčka a s takými mačmi propagujeme golf, čo je to, o čo nám, ide,“ povedal Woods, ktorý údajne dostal za štart na turnaji dva milióny dolárov a Rory o polovicu menej. Podľa zámorských médií to bol súčasne aj reklamný mikrosúboj lebo práve McIlroy by teoreticky mohol nahradiť Woodsa u firmy Nike.

Autor: JJ   Foto: AP

 

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv