Neprehliadnite

PGA Tour – PGA Grand Slam of Golf: Titul má náhradník Harrington

 

Tridsiaty duel víťazov US Masters, US Open, British Open a šampióna PGA Championship organizovala americká PGA tradične na Bermudách. Štyria hráči hrali dve kolá o 1,35 milióna dolárov. Padraig Harrington, Bubba Watson, Webb Simpson a Keegan Bradley. Posledne menovaný sa na turnaji zúčastnil už po druhý raz za sebou a obhajoval svoj minuloročný triumf. Z turnaja sa ospravedlnili Ernie Els a Rory McIlroy. Els z dôvodu zraneného kolena a McIlroy kvôli turnaju BMW Masters v Číne.

1. kolo: Pôvodný náhradník Padraig Harrington začal najlepšie. Síce mal vo svojej skórkartě aj dve bogey (jamky 3 a 16), ale to prvé ho nezastavilo v rozlete a to druhé pribrzdilo len tak, že napriek tomuá uhájil náskok prd americkými borcami. Írsky hráč, nominovaný dodatečne „last minute“ za zraněného Ernieho Else, zahral 66/-5. Kvarteto strávilo takmer päť hodín v družnom hovore, čo lídrovi vyhovuje. Harrington, ktorému predsa len občas robilo problémy čítanie grínov, sa na prvej deviatke preťahoval hlavne s Bubbom Watsonom, ktorý predviedol jediný eagle dňa, a to na päťparovej jamke číslo sedem. Potom, ale medzi jamkami 10 a 13 predviedol sériu bogey – birdie – bogey – bogey a nechal európského účastníka duelu vo vedení. Postupne sa na neho dotiahol Webb Simpson, ktorý bol ešte v polovici kola na bilancii „even par“, ale tri birdie mu vyniesli delené druhé miesto spolu s Watsonom. Tak prišli na poslednú jamku, tam ale Simpson opäť zahral bogey, takže bol po prvom dni tretí a Watson druhý so stratou dvoch úderov na lídra. Obhajca titulu Keegan Bradley po troch pároch zapísal double bogey na štvorke, vzápätí dve bogey za sebou a skončil jednu ranu v pluse.

2. kolo: V závere to ešte Harrington urobil dramatickým, ale svoje víťazstvo nakoniec o jednu ranu pred Webbom Simpsonom uhájil. „Nejaký čas som teraz nič nevyhral, takže je to skvelý pocit,“ povedal ostrovný golfista. Na osemnástej jamke muž, ktorý bol vo vedení po celú dobu finálového dňa, zapísal svoje jedine bogey. Keď išlo do tuhého, zábava vo flajte predsa len mierne opadla a na ruky ostrieľaného major víťaza padla i nervozita. Preto dal ešte svojmu americkému konkurentovi, ktorý zo všetkých troch vydržal nejdlhšie, šancu na play-off. Simpson ale potrebné birdie nezahral a skončil druhý. „Povedal som si, že posledné dve jamky musím odohrať v pokoji,“ pokrčil ramenami Harrington, ktorý zapísal 67 rán (-4) a jeho víťazný výsledek je deväť úderov pod par. Simpson bol v stredu o dva údery lepší. Ťažil najmä z výkonu na prvej deviatke, kde sa vďaka štyrom birdie dotiahol na vedúce mužam a neustále na neho dotieral. Na druhej deviatke však najvážnejší prenásledovateľ zapísal už len dve birdie a tie nestačili. Ešte do štrnástej jamky sa dobre držal aj Watson. Potom ale prišli jeho slabé momenty – bogey na štvorpare a vzápätí dokonca double bogey na trojpare. V tej chvíli už strata víťaza tohtoročného Masters narástla na nedohnateľný rozdiel. A tak ho pozoruhodným finišom dostihol Bradley. Posledný z hráčov USA síce na druhej deviatke po riskantných ranách zapísal dve bogey, ale aj eagle na štvorparovej štrnástke. Svojim piatym birdie dňa na poslednej jamke dorovnal Watsona a spoločne sa podelili o tretiu priečku.

 

PGA Tour – PGA Grand Slam of Golf

Port Royal Golf Course, Southampton Parish, Bermuda (USA), PAR: 71

1. Padraíg Harrington (Ír.) 133/-9 (66+67), 2. Webb Simpson (USA) 134/-8 (69+65), 3. Keegan Bradley (USA) 139/-3 (72+67), 4. Bubba Watson (USA) 139/-3 (68+71)

 

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv