Neprehliadnite

16. ročník Faldo Series Grand Final: Výborná Chovancová, Hečková trofej neobhájila

 

V poradí 16. ročník celosvetovej juniorskej tour Faldo Series Grand Final vyvrcholil nádhernom severoírskom rezorte Lough Erne a úspech zaznamenali opäť aj slovenské farby. Natálii Hečkovej sa síce nepodarilo obhájiť minuloročný primát v kategórii U16, ale dôstojne ju zaskočila Katarína Chovancová. Tá v súťaži do 21 rokov skončila medzi dievčatami druhá, pričom v poradí bez rozdielu veku a pohlavia jej vďaka trom vyrovnaným kolám patrila delená siedma priečka.

Chovancová postupne vygradovala svoj výkon, keď zapisovala 77, 76 a 75 a celkovo +12. Poslednú rundu mala rozohranú dokonca na víťazstvo, po šestnástej jamke bolo totiž jej skóre -1, čo by jej zaručovalo minimálne playoff s Robbie Busherovou z Anglicka. Na sedemnástke však písala trojité bogey a na osemnástke bogey, takže minuloročný úspech Hečkovej sa jej napokon nepodarilo zopakovať. „Ani neviem, čo sa stalo. Bola to pre mňa zlomová jamka, vo štvrtok dosť fúkalo, takže par ihriska sa podľa mňa mohol pohybovať okolo 75. Nervozita tam určite nehrala úlohu, pretože po druhom kole som bola piata a ani by mi nenapadlo, že by som mohla útočiť na prvé miesto. Možno som na chvíľu poľavila v koncentrácii, pokazená sedemnástka mrzí, ale aj tak som veľmi spokojná s tým, ako som dokázala zahrať,“ uviedla pre portál www.skga.sk Chovancová, ktorá bude v októbri spoločne Hečkovou a Anetou Abrahámovou reprezentovať Slovensko na svetovom šampionáte v tureckom Beleku.

/Obr: Slovenská golfistka Katarína Chovancová/

Na 16. ročníku Faldo Series Grand Final sa už ďalší Slováci výraznejšie nepresadili, ale získali cenné skúsenosti z medzinárodnej konkurencie. Asi najväčším sklamaním bol v poslednom kole výkon Hečkovej. Po prvých dvoch dňoch, keď jej obhajoba nevyzerala úplne nereálne, v poslednom kole nezvládla tlak, a zahrala až 87 úderov. To ju zaradilo na konečné delené 39. miesto. Počas celého posledného kola sa nedokázala dostať do tempa, jej skórkartu „zdobí“ aj trojité bogey zo šiestej jamky. Prvú tridsiatku v celkovom poradí uzatváral Oliver Gábor, ktorý ale nedokázal nadviazať na solídne vyzerajúci začiatok turnaja. V prvom kole si pripísal 75 rán, počas ďalších dvoch dní sa už len zhoršoval, posledné kolo prešiel so skóre 82. Takže napokon spokojný nebol.

Jakub Hrinda sa vrátil vo štvrtok k svojmu výkonu z prvého dňa a zapísal si 79 rán. V jeho podaní z toho bola delená 51. priečka. Aj u neho platí, že pokiaľ by sa dokázal vyvarovať zbytočným chybám v druhom kole, mohlo byť celkové umiestnenie celkom iné. Emma Klimentová v poslednom kole hrala 81 rán, čo jej v konečnom dôsledku stačilo na delené 67. miesto. Nebyť hrozivo vyzerajúcich 88 v prvom kole, Emma by bola so svojím výkonom určite omnoho spokojnejšia. O pár miest vyššie skončil Matej Malíček, keď nedokázal zopakovať svoj dobrý výkon z druhého kola a vo štvrtok hral 88 úderov. Celkovo skončil na 77. mieste. Ján Pečo III. absolvoval turnaj s poraneným zápästím v požičanom oblečení. Jeho diagnóza znie – natrhnuté väzy v zápästí. Počas všetkých troch dní sa pohyboval okolo 90 rán, napriek tomu ale dokázal predbehnúť aspoň posledného Vasilisa Koubakisa z Grécka.

Text: JJ + www.skga.sk Foto: SKGA.com

 

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv