Neprehliadnite

PGA Tour – AT&T National: Tiger prekonal Jacka a dýcha na Sneada

 

Pevnejšie nervy a istejšiu ruku v závere osvedčil Tiger Woods proti svojmu americkému krajanovi Bo Van Peltovi a zvíťazil s konečným skóre 276/-8. Ani on sa síce nevyhol zaváhaniu, ale oklepal sa z neho, zatiaľ čo jeho partner vo flajte pozíciu neustál a vinou troch bogey na záverečných troch jamkách skončil samostatne druhý sa stratou dvoch úderov.
Po Arnold Palmer Invitational a The Memorial Tournament je to už tretie tohtoročné Woodsovo víťazstvo na PGA Tour a 74. v kariére, čím sa dostal pred legendárneho Jacka Nicklause na druhé miesto historického poradia, osem výhier od vedúceho muža Sama Sneada. „Je to fantastický pocit dostať sa pred Jacka. V 36 rokoch toho mám azda ešte dosť pred sebou. Bola to otázka času. So Seanem Foleyom sme usilovne pracovali na švihu, musel som len počkať, až si všetko sadne,“ poznamenal po treťom triumfe z posledných siedmich turnajov Woods, ktorý poslednú „rundu“ obišiel na 69 úderov. Paradoxne, bývalý svetový hráč číslo jeden sa po prílete do Congressional Country Clubu zveril, že v priebehu týždňa skoro netrénoval, lebo trávil čas s deťmi.

V záverečnom dejstve najskôr odpadol sobotňajší líder Brendon de Jonge, z trojčlenného posledného flajtu nakoniec zďaleka najhoršie denné skóre 77/+6, čo malo za následok vypadnutie zimbabwského hráča z prvej desiatky. Latku do novej výšky tak stanovil Austrálčan Adam Scott, ktorý s najlepším výsledkom dňa sa katapultoval na -5 a obsadil samostatné druhé miesto v konečnom účtovaní. Ako Woods, tak Van Pelt sa cez ňu však čoskoro prehupli a na druhej deviatke to už bolo len medzi nimi. Woods mal po svojom druhom birdie na deviatke náskok jednej rany, Van Pelt ho dorovnal na jedenástke. Svoj posledné berdíky zahrali obaja na jamke číslo 15, potom prišli problémy. Na šestnástke obaja bogey, takže išli stále ešte vyrovnane, ale potom prišiel spomínaný nevydarený Van Peltov finiš.

 

Autor: JJ     Foto: AP

 

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv