Neprehliadnite

LPGA Tour – LPGA Championship: Číňanka Šan-Šan Feng do histórie majorov

 

Aj víťazkou druhého major turnaja v sezóne na LPGA Tour sa stala golfistka z Ázie. Zatiaľ, čo na Kraft Nabisco Championship triumfovala Kórejčanka Sun-Young Yoo, na Wegmans LPGA Championship získala premiérový major titul Šan-Šan Feng.  Dvadsaťdvaročná Číňanka zapisovala v nedeľu skóre 67/-5 a týždeň zakončila s celkovou bilanciou 282/-6, pričom o dva údery predstihla kvarteto konkurentiek – Američanku Stacy Lewisovú a Nórku Suzann Pettersenovú, Kórejčanku Eun-Hee Ji a Japoanka Mika Mijazatová. Víťazka zinkasovala 375.000 USD a vo svetovom rebríčku už poskočila z 10. na 5. Miesto.

Na ihrisku  Locust Hill Country Clubu v Pittsforde, štát New York, predviedla Šan-šan Feng vynikajúci  a stala sa prvou Číňankou, ktorá získala tento major.“Stále tomu nemôžem uveriť. Dalo mi to mnoho sebadôvery a verím, že sa mi to v budúcnosti môže podariť znovu,” uviedla golfistka z najľudnatejšej krajiny planéty. V nedeľu Šan-šan Feng odovzdala čistú skórekartu, rozhodujúci z piatich berdíkov zahrala na päťparovej sedemnástke a na poslednej jamke istila svoje prvenstvo parom. Musela však ešte čakať na výsledky žien v troch flajtoch za ňou. Keď dohral posledný, bolo jasné, že Feng získa tretí titul v tejto sezóne.  V marci ukoristila prvý primát na Ladies European Tour (LET) a vyhrala podujatie aj na japonskom profesionálnom okruhu JLPGA.

Autor: JJ   Foto: AP

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv