Neprehliadnite

European Tour – Nordea Masters: Westwoodov hetrik v Štokholme

 

Spoľahlivým výkonom ubránil Lee Westwood svoju pozíciu a s konečným skóre 269/-19 vyhral o päť úderov  pred anglickým krajanom Rossom Fisherom. V záverečnom kole zapisoval víťaz 69 rán (-3) a blysol sa aj eaglom na päťparovej dvanástej jamky. “Je skvelé, že som tu vyhral v troch rôznych dekádach,” pripomenul svoje predchádzajúce tituly z rovnakého turnaj v Štokholme z rokov 1996 a 2000.  “Vyhrať o päť rán znamená, že som musel hrať dobre,” dodal ostrovný borec.

Nedeľa nebola plejádou nízkych skóre a Westwood preukázal svoju skúsenosť, keď to z pozície člena posledného flajtu s prehľadom monitoroval. Dokonca si dovolil nepremeniť päť patov zo vzdialenosti necelých dvoch metrov. Na prvej deviatke zaznamenal birdie a bogey, na úrovni denného paru išiel až do jedenástej jamky. “Nevyšlo mi pár krátkych patov, bol som pod ľahkým tlakom, ale potom sa mi konečne niečo dobrého podarilo,” uviedol 39-ročný golfista. Nehral riskantne, ale útočil, čo sa ukázalo na zmienenej dvanástke. V tom momente začal byť jeho náskok nedostihnuteľný a keď potom pridal ešte birdie na pätnástke, bolo jasno o jeho viac ako presvedčivom triumfe. Westwood získal na ihrisku Bro Hof Slott 22. titul na European Tour a potvrdil ním pozíciu svetovej trojky. V Race To Dubai už má 1,212 eur a s týmto zárobkom mu patrí šiesta pozícia. Jeho najbližší konkurent Fisher sa dostal do problémov vinou double bogey z trinástej jamky, ale po sérii troch berdíkov na jamkách 15, 16 a 17 sa na konečnou druhú priečku vrátil.

 

Autor: JJ                     Foto: AP

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv