Neprehliadnite

European Tour – Volvo World Match Play: Colsaerts – nečakaný víťaz jamkovky

 

Nečakaným víťazom prestížnej jamkovky v Andalúzii sa stal belgický „bombardér“ Nicolas Colsaerts, ktorý na poslednej finálovej jamke parom ubránil tesné vedenie proti Graemovi McDowellovi zo Severného Írska. Zdolaný finalista sa nedostal ani raz do vedenia, ale niekoľkrát dokázal stiahnuť náskok súpera na jednu jamku, ale keď sa Colsaerts dostal na trinástke do vedenia o dve, už dostatočne nezareagoval. Bojoval, ale na záverečnej päťparovej jamke už potrebné birdie nepridal.

/obr. Víťaz jamkovky v Andalúzii – Nicolas Colsaerts z Belgicka/

„Už vlani sa mi v rovnakom formáte darilo a bol sklamaný, že som sa nedostal do finále,“ pripomenul minuloročné tretie miesto z ihriska Finca Cortesin. „Ten vietor, čo tu bol, nám to dosť komplikoval, ale ja som v náročných podmienkach hral dobre,“ opísal atmosféru 29-ročný víťaz, ktorého priemerný drajv je dlhší ako v prípade amerického „odpaľovača“ Bubbu Watsona. Belgičan má na konte druhú výhru na European Tour, 458.333 dolárov a hlavne dôležité body do rydercupového hodnotenia.

/Obr. Neúspešný finalista jamkovky Graeme McDowell zo Severného Írska/

Oba semifinálové súboje prerušili pre blížiacu sa búrku v okamžiku, kedy mali prísť rozhodujúce chvíle. Paul Lawrie viedol po šestnástich jamkách nad Colsaertsom o jednu a McDowell nad Rafaelom Cabrerom-Bellom o dve po štrnástich. Prvý duel nakoniec dospel až na dvadsiatu jamku, pretože Belgičan vďaka birdie na osemnástke len po druhý raz vyrovnal stav stretnutia. Pritom na siedmej jamke už s Lawriem prehrával o štyri. Ale na druhej pridanej jamke stratil Škót šancu zvíťaziť pri svojom 500. štarte na European Tour. McDowell viedol od druhej jamky, v jednom momente dokonca o tri, ale vzdorujúci súper ho priviedol až na osemnástku. Posledný zástupca španielského kontingentu mal jedinú šancu – zahrať poslednú jamku lepšie ako súper. Lenže Cabrera-Bello naopak zapísal bogey, a tak ostrovnému golfistovi stačil par na postup.

 

Volvo World Match Play Championship

Finca Cortesin, Casares, Andalúzia (Španielsko)

/Dotácia turnaja 1,268.644 eur, víťaz: 458.333 USD/

Štvrťfinále: Graeme McDowell (Sev.Ír.) – Sergio García (Šp.) na 19. jamke, Paul Lawrie (Škót.) – Retief Goosen (JAR) 6/5, Nicolas Colsaerts (Belg.) – Brandt Snedeker (USA) 4/3, Raael Cabrera-Bello (Šp.) – Alvaro Quiros (Šp.) 3/1

Semifinále: Colsaerts – Lawrie na 20. jamke, McDowell – Cabrera-Bello 2/0.

Finále: Colsaerts – McDowell 1/0.

 

Autor: JJ Foto: AP

 

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv