Neprehliadnite

Parnevik mal šťastie v nešťastí

 

Švédsky golfista Jesper Parnevik vážne ohrozil svoju športovú kariéru. Štyridsaťsedemročný severan takmer prišiel o prsty na pravej ruke pri bizarnej nehode, keď sa snažil dostať svoju loď z vody na príves. Parnevik sa totiž zachytil rukou v motorizovaném lodním navijáku. „Keď som videl zuby prístroja, bol som si na sto percent istý, že som prišiel o všetky prsty. Nesmierne ma to šokovalo,“ citovali švédske aj zámorské média postihnutého golfistu, ktorý je známy svojim zmyslom pre humor. Ten potvrdil, keď za ním na loď neskôr prišli švédski novinári, pričom Parnevik si oblial ruku kečupom a povedal, že je to neuveriteľné, ale stalo sa mu to znovu.

Borcovi zo severu napokon zostali všetky prsty, ale pravý ukazovák bol poškodený. Zachránili mu ho však pri chirurgickom zákroku lekári na Floride a čaká štvormesačná rehabilitácia. Podľa lekárov má Parnevik šancu na úplné zotavenie, ale bude to vyžadovať dlhší čas. Situáciu komplikuje fakt, že golfista zo starého kontinentu je pravákom. „Bude to pre mňa zložité nielen čo sa týka golfu, ale aj bežných aktivít, ale chcem ruke dať potrebný čas na zahojenie. V takých prípadoch je lepšie neriskovať,“ dodal Parnevik, ktorý v tejto sezóne odohral na US PGA Tour tri turnaje, ale katom prešiel len raz. Na turnaji Transitions Championship obsadil 76. miesto. Špeciálnu zdravotnú výnimku na zámorskej túre dostal za to, ako zápasil s početnými zraneniami krku, bedrového kĺbu a chrbta.

Autor: JJ     Foto: AP

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv