Neprehliadnite

Prosper GC Čeladná: „Ešte stále o Czech Open 2012 bojujeme“

 


 

 

Ani začiatkom kalendárneho roka síce Czech Open stále nefiguruje v kalendári European PGA Tour, ale nadšenci z Prosper Golf Clubu v Čeladnej to ešte nevzdávajú. Podľa generálneho manažéra Jiřího Novosada je turnaj na malebnom ihrisku v Moravskosliezských Beskydách vážne ohrozený, ale nádej na zorganizovanie podniku stále žije. Do úvahy pripadá aj ďalšie zníženie dotácie íventu.

 

Už od konca leta organizátori z Čeladnej rokujú s potenciálnymi partnermi, ale titulárny sponzor im citeľne stále chýba. „Už od augusta prebiehajú nepretržite rokovania s potenciálnymi partnermi ohľadne finančného zaistenia turnaja. Keďže ešte ani prvý víkend v novom rokom ešte nie je zaistený dostatok financií, ktoré by umožňovali usporiadanie turnaja aj bez výraznej finančnej injekcii majiteľov promotérskej spoločnosti Quirit Alfa, je turnaj v kalendári European Tour uvedený pod skratkou TBC (to be confirmed),“ uviedol Novosad pre časopis Golf – Revue o golfe a životnom štýle.

European PGA Tour 2012, ktorá odštartuje tromi januárovými turnaji v Juhoafrickej republike, má vo svojom kalendári celkovo 46 íventov na piatich kontinentoch. Súčasne má však vo svojom aktuálnom súťažnom kalendári ešte stále tri otázniky. Okrem Čeladnej, kde sa má hrať v termíne 16.-19. augusta, je zatiaľ prázdna kolonka aj v máji a októbri. „Ako sa všetci môžu presvedčiť, nie sme v kalendári ojedinelý prípad. V súčasnej dobe nie je jednoduché zohnať peniaze na podobné finančne náročné akcie napriek krajinami a kontinentmi. To si uvedomuje aj European Tour, ktorá sa snaží vyjsť maximálne v ústrety, s cieľom udržať turnaje na Čeladnej. V hre je aj zníženie prize money na 1 milión eur. Momentálne sme s European Tour dohodnutí na termíne k poslednému januáru dňu, kedy oznámime, či sa turnaj uskutoční. Podotýkam ale, že tento dátum nemusí byť definitívny a je možné, že sa finálne rozhodnutie ešte posunie,“ dodal na vysvetlenie Novosad.

Czech Open 2012 sa má podľa plánu uskutočniť nasledujúci týždeň po štvrtom major turnaji sezóny na US PGA Championship. Čeladná mala byť aj jednou z posledných príležitostí pre európskych hráčov prebojovať sa do tímu pre Ryder Cup. Rozpočet tretieho ročníka Czech Open znížili na 90 miliónov korún, ale aj tak skončil v červených číslach.

Autor: JJ                                 Foto: Archiv

 

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv