Neprehliadnite

ONLINE PORADŇA

 

1)     Stala sa mi nasledujúca vec. Hrali sme turnaj na rany. Spoluhráč vo flajte s mojim súhlasom obsluhoval vlajku. Žiaľ, počínal si pri tom dosť nešťastne a môj pat zasiahol vlajku. Viem, že jedného z nás trest neminie, ale kto z nás dvoch to bude ?

O: Podľa typu hry hráč dostane dva trestné údery,  alebo prehrá jamku. Spoluhráč pri neúmyselnom konaní  vyviazne bez trestu. Hráč nesmie nikdy zasiahnuť obsluhovanú vlajku, obsluhujúceho a nič čo obsluhujúci drží v ruke, napríklad palicu  či uterák. Platí to vtedy, keď obsluhujúci koná  z hráčovym  poverením a to aj vtedy ak lopta ležala pred úderom mimo jamkoviska.

Ak sa spoluhráč úmyselne nechá zasiahnuť, tak bude potrestaný. Za úmysel spôsobiť hráčovi trest, nasleduje diskvalifikácia. Pri úmysle ovplyvniť pohyb lopty, trest pre obsluhujúceho v hre na rany sú dva trestné údery, v hre na jamky strata jamky. V oboch prípadoch hráč musí v hre na rany úder opakovať.

V opísaných situáciách okolo jamky je vhodná jasná dohoda medzi hráčmi, aby sa predišlo nedorozumeniam. Bez poverenia nikto nesmie vlajku obsluhovať. Ak niekto zo skupiny pristúpi náhle k vlajke a odstráni ju počas pohybu lopty, bude potrestaný.

Spoluhráči a súperi však obsluhovanie vlajky môžu odmietnuť.

 

2)     Požiadal som spoluhráča, aby na gríne označil polohu svojej lopty. On to však odmietol s vysvetlením, že jeho lopta mi neprekáža v dráhe patu. Mal som obavy, že svojim patom zasiahnem jeho loptu. Ako by sme mal riešiť uvedenú situáciu?

O: Hráč má nárok na to, aby akákoľvek lopta na ihrisku, ktorá mu prekáža v hre, bola zodvihnutá. A to aj vtedy, ak mu prekáža iba mentálne. Samozrejme to musí byť v rozumných medziach, čo je prípad ak obe lopty ležia na jamkovisku. Ak spoluhráč odmietne oprávnenú požiadavku je za to potrestaný, v hre na rany sú dvomi  trestnými údermi, v hre na jamky stratou jamky.

Ak hráčova lopta leží asi 100 metrov od jamky a žiada o odstránenie lopty na jamkovisku, považuje sa to za zneužitie pravidla a hráč môže byť  potrestaný za zdržiavanie hry.

V hre na rany (nie na jamky!) môže hráč namiesto zdvihnutia loptu odohrať mimo poradia.

Odporučenie: Hráči môžu loptu na jamkovisku očistiť, čo je určite výhodou. Po očistení je vhodné loptu vrátiť do hry až vtedy keď je hráč na rade.

3)     Označil som polohu lopty na gríne a zodvihol som ju. Pri jej čistení som zistil, že je prasknutá. Už pri predchádzajúcom údere na grín sa mi zdal zvuk pri zásahu palice s loptou podozrivý. Lopta už bola zrejme poškodená, len som to nespozoroval. Čo hovoria pravidlá ? 

O: Lopta je nespôsobilá na hru. Hráč môže vymeniť prasknutú, preseknutú či deformovanú loptu. Hráč musí umožniť svojmu zapisovateľovi,  alebo súperovi v hre na jamky, aby loptu preskúmal. Po ich súhlase môže loptu nahradiť. Nahradenie lopty nemá vplyv na predtým odohrané údery.

Ak by hráč poškodenú loptu použil na niektorej nasledujúcej jamke, obíde sa to bez trestu, ale nesmie loptu z dôvodu poškodenia nahradiť,  danú jamku musí dohrať s poškodenou loptou.

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv