Neprehliadnite

Darren a Rory s novoročnými oceneniami od britskej kráľovny

 

Darren a Rory s novoročnými oceneniami Britského impéria

Počet ocenení úspešných výkonov ostrovných golfistov za uplynulú sezónu neklesá ani na prelome kalendárnych rokov.  Na prestížnom Novoročnom zozname vo Veľkej Británii určenom na povýšenie sa totiž objavili aj severoírski golfisti Darren Clarke a Rory McIlroy. Zatiaľ, čo Clarke ozdobil svoju 21-ročnú profesionálnu kariéru ocenením pre Dôstojníka Radu Britského impéria (OBE, Officer of the Most Excellent Order of the British Empire), 22-ročný McIlroy sa stal členom Radu Britského impéria (MBE, Member of the Most Excellent Order of the British Empire).

/obr. Rory McIlroy a Darren Clarke/

Clarke sa v roku 2011 nezmazateľne zapísal do histórie golfu, keď na zisk premiérového major titulu premenil svoj jubilejný 20. štart na British Open a celkovo 54. na grandslamovom ívente. Triumfoval v júli na ihrisku Royal St George’s v Kente. Pre Clarka to bol súčasne 14. titul v kariére na európskom okruhu a druhý v minulej sezóne po víťazstve na májovom Iberdrola Open na Mallorke. Vďaka vydarenej sezóny sa dostal aj medzi kandidátov na prestížne britské ocenenie Športová osobnosť roka 2011 podľa BBC. “Mal som fantastický minulý rok a teraz z toho žijem. Je to privilégium byť ocenený ako OBE. Ani v duchu ma nenapadlo, že budem mať takú sezónu, ako som mal. Vyhrať the Open bol splnený sen,  pretože šancu na prvenstvo som mal už predtým,“ povedal Clarke pre europeantour.com. „Bol to môj životný moment a teraz toto ocenenie. Je to odraz všetkého, čo som dosiahol v golfe, čo ma robí nesmierne šťastným a hrdým.“ Clarke sa stal najstarším víťazom British Open od roku 1967, kedy sa s trofeje v Royal Liverpoole tešil Roberto de Vicenzo.

 

Severné Írsko zažívalo v lete jedno z najkrajších období v histórii profesionálneho golfu. Len týždeň pred Clarkom totiž jeho krajan McIlroy triumfoval na US Open ako najmladší víťaz od roku 1933, pričom rok predtým vyhral tento major ďalší Severný Ír Graeme McDowell. McIlroy v na ihrisku Congressional Country Clubu čaroval, keď druhý major sezóny ukoristil s pohodlným náskokom ôsmich úderov. Rory potvrdil svoje renomé, keď na US Open zažiaril napriek tomu, že len dva mesiace predtým prišiel o prvenstvo na US Masters až nevydarenou poslednou rundou.  “Samozrejme sa z toho teším, že figurujem na Kráľovninom Novoročnom zozname. Cítim dosť veľkú pokoru, že som ocitol v  spoločnosti takých osobností. Mnohí z tých ľudí, ktorí sú na zozname priniesli obrovské osobné obete a spoločnosť ich už ocenila. Cítim sa šťastný v tejto spoločnosti,“ dodal McIlroy, ktorý sa chce v roku 2012 viac koncentrovať na zámorskú túru US PGA.

 

 

 

Autor: JJ                                                        Foto: Archív

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv