Neprehliadnite

Štrnásťročná Lydia Ko najmladšou víťazkou profesionálneho turnaja

 

Kórejská rodáčka žijúca na Novom Zélande Lydia Ko sa zapísala do histórie golfu, hranice ktorého sa posúvajú aj vďaka čoraz vekovo mladším šampiónom. Štrnásťročná amatérska golfistka sa totiž stala najmladšou víťazkou profesionálneho turnaja v histórii, keď s náskokom štyroch úderov triumfovala na ívente New South Wales Open z kalendára Australian Ladies Professional Golf (ALPG).

Ko, ktorá sa na Nový Zéland presťahovala a rodičmi pred deviatimi rokmi, vytvorila absolútny vekový rekord. Prekonala totiž nielen doterajšie ženské maximum Austrálčanky Amy Yangovej, ktorá vyhrala na Australian Ladies Masters vo veku 16 rokov a 192 dní, ale prepísala aj zápis Japonca Rja Išikawu, ktorý získal prvý profesionálny vavrín na japonskej túre „až“ vo veku 15 rokov a osem mesiacov.

/obr. Lydia Ko,v apríli oslávi 15. narodeniny/

„Je to niečo senzačné. Neviem skutočne, čo k tomu ešte povedať,“ reagovala Ko, ktorá 24. apríla oslávi 15. narodeniny. „Som nesmierne šťastná, že môžem byť súčasťou histórie, aj keď celé to znie ako nejaký zázrak. Rozhodne to nie niečo, čo sa vám podarí len takým lúsknutím prstov,“ dodala víťazka, na ktorú legendárna Angličanka Laura Daviesová strácala 14 úderov.

Najvyššie hodnotená amatérka súčasnosti, ktorá je študentkou v North Harbour neďaleko Aucklandu,  mala na turnaji New South Wales Open v austrálskom Sydney blízko k prvenstvu už minulý rok. Lenže vlani na ihrisku Oatlands minula posledné tri paty a napokon o jeden úder zvíťazila Švédka Caroline Hedwallova, ktorá sa z titulu tešila v minulej sezóne aj na Slovak Ladies Open na Táľoch.

Autor: JJ                                 Foto: oficiálny portál ALPG

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv