Neprehliadnite

Race to Dubai 2011: Nováčikom roka Lewis

 


Zatiaľ, čo Luke Donald sa podľa očakávania stal Hráčom roka na European PGA Tour 2011, štatút Nováčika roka ukoristil Tom Lewis. Angličan, ktorý kráča v šľapajach svojho rodáka Nicka Falda, získal trofej Sira Henryho Cottona.

 

Dvadsaťročný ostrovan sa zapísal v októbri do histórie, keď na premiérový titul medzi profesionálmi premenil svoj tretí štart. Golfista, ktorý rovnako ako Faldo pochádza z Welwyn Garden City v Hertfordshire, získal prestížne ocenenie na európskom  okruhu presne 34 rokov po tom, ako sa to podarilo Faldovi, ktorý sa tak naštartoval k hviezdnej kariére.

“Nesmierne si cením toto ocenenie. Rozhodne môžem hovoriť o pozoruhodnej sezóne,“ poznamenal Lewis, ktorý v závere roka štartoval ešte na exotickom turnaji Mauritius Open na ostrove Maurícius. „Myslím, že môj otec je týmto ocenením ešte viac šokovaný, ako ziskom októbrového titulu. Mám to šťastie, že som získal trofej Sira Henryho Cottona, pretože počas sezóny bolo na túto trofej niekoľko vyrovnaných kandidátov,“ citoval portál europeantour Lewisa, ktorý s výkonom 65 úderov na ihrisku Royal St. George zahral ako amatér najnižšie kolo v histórii Biritish Open.

Lewis sa stal 47. víťazom ankety Hráč roka na európskej túre a súčasne 22. Angličanom od roku 1960. Predtým sa to naposledy podarilo jeho krajanovi Chrisovi Woodovi v roku 2009, v sezóne 2010 zaujal najviac taliansky tínedžer Matteo Manassero.

 

 

Autor: JJ                     Foto: Archív

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv