Neprehliadnite

BBC vybrala trio Darren, Luke a Rory

 

Za skvelú reklamu európskeho a britského golfu  v tejto sezóne figurujú  Darren Clarke, Luke Donald a Rory McIlroy medzi kandidátmi na ocenenie BBC Športová osobnosť roka. V prestížnej spoločnosti vybraných britských športovcov sa ocitli napríklad aj škótsky tenista Andy Murray, či cyklista z Mark Cavendish.

 

 

 

 

 

 

Clarke dostal „nominačku“ medzi ostrovnú elitu vďaka výnimočnému výkonu na BritishOpen v Royal St. George, kde o tri údery triumfoval pred Philom Mickelsonom a Dustinom Johnsonom. Stal sa tak najstarším šampiónom  jediného európskeho majoru od roku 1967, kedy sa to podarilo Robertovi De Vicenzovi. Na prestížne ocenenie je nominovaný po druhý raz, debut absolvoval v roku 2006 za významnú úlohu v európskom rydercupovom tíme na ihrisku K Clubu, kde sa zúčastnil šesť týždňov potom, čo jeho manželka Heather prehrala boj s rakovinou.
Aktuálny svetový aj európsky líder Donald sa ocitol medzi kandidátmi za sezónu, v ktorej očaril celú planétu vďaka vysokému výkonnostnému štandardu a konzistencii dobrých výsledkov, ale aj štyrom titulom vrátane BMW PGA Championship vo Wentworthe, kde sa katapultoval na post svetovej jednotky. V uplynulom ročníku vyhral rebríček príjmov na US PGA Tour a vedie aj v poradí Race to Dubai pred rozhodujúcim turnajom v Spojených arabských emirátoch, kde ho môže zosadiť už len Rory McIlroy.
A to sme sa hneď dostali k tretiemu golfovému laureátovi. Dvadsaťdvaročný McIlroy šokoval golfových odborníkov pre spôsob, akým triumfoval na US Open na ihrisku Congressional CC, kde prekonal hneď niekoľko rekordov, aby vyhral s náskokom ôsmich úderov pred Jasonom Dayom. Víťazi ankety budú známi 22. Decembra 2011.

Autor: JJ                                            Foto: Archív

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv