Neprehliadnite

Aj Jiménez na „turnaj šampiónov“ do Afriky

 

Medzi poslednými hráčmi, ktorí zatiaľ potvrdili účasť na juhoafrickom „turnaji šampiónov“ – Volvo Golf Championship, figurujú španielsky veterán Miguel Ángel Jiménez, Paul Lawrie, Alexander Norén a Nicolas Colsaerts. Ívent na ihrisku vo Fancourte sa uskutoční 19.-22. januára.

 

Tretie podujatie v kalendári European PGA Tour 2012 je exkluzívnym podnikom pre limitovaný počet hráčov bez tradičného katu po dvoch kolách. Účasť majú povolenú len golfisti, ktorí v roku 2011 vyhrali aspoň jeden turnaj v rámci Race to Dubai, respektíve na európskom okruhu už nazbierali minimálne desať titulov.

Na ihrisku, ktoré dizajnoval legendárny Juhoafričan Gary Player, sa ďalej predstavia Paul Casey, Charl Schwartzel, Retief Goosen, Thomas Björn, Colin Montgomerie, Louis Oosthuizen, Matteo Manassero a Nováčik roka a držiteľ ocenenia Sira Henryho Cottona –  Tom Lewis. Súťažiť sa bude o 350.000 eur, dotácia turnaja je 2 milióny eur.

Jiménez, ktorý je fanúšikom nášho časopisu Golf, sa kvalifikoval do prestížnej spoločnosti vďaka tomu, že už má v zbierke viac ako desať turnajových trofejí.  Golfista známy netradičnými údermi a prezývkou „El Mecánico“ pre lásku ku štvorkolesovým tátošom. Rovnakým spôsobom sa na čierny kontinent kvalifikovali aj osemnásobný víťaz Order of Merit – Montgomerie, či dvojnásobný víťaz US Open Goosen.

Jiménez vyhral v roku 2010 tri tituly a skončil na 9. mieste v konečnom rebríčku Race to Dubai. Súčasne prekonal hranicu 500 štartov na európskej túre a po štvrtý raz vyhral vo farbách európskeho tímu na Ryder Cupe. “Toto je prvýkrát, čo sa sezóna začína špeciálnym turnajom pre šampiónov na European Tour a myslím, že z turnaja Volvo Golf Champions sa stane v kalendári dobrá tradícia. Som skutočne nadšený z toho, že budem hrať vo Fancourte, pretože to bude ideálny test na linksový golf,“ povedal Jiménez pre oficiálny portál European PGA Tour.

 

Autor: JJ                     Foto: Archív

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv