Neprehliadnite

Máme veľa turnajov? A kto ich organizuje?

 

Október je pre golfistu z našich zemepisných šírok smutný mesiac. Koniec leta znamená totiž aj koniec príjemných dní na domácich či blízkych zahraničných ihriskách. Stručne povedané – končí sa hlavná sezóna. Dobiehajú rozohrané túry, hrajú sa posledné turnaje. Vyvrcholili aj naše dlhodobé súťaže, ktoré organizujeme a na ktorých je spoluorganizátorom i mediálnym partnerom náš časopis.

Dovoľte mi, aby som aj pri tejto príležitosti vyslovil poďakovanie všetkým – od hráčov všetkých vekových kategórií až po partnerov jednotlivých turnajov – za ich vernosť, aktivitu a podporu. Tešíme sa a sme patrične hrdí na skutočnosť, že napriek istým krízovým vplyvom záujem o naše turnaje rástol a napríklad v šesťdielnej dámskej túre alebo v Golfíku, lámal historické rekordy.

No práve v tomto čase na konci jednej golfovej etapy a v období príprav na budúcu sezónu sa – okrem iných – stretávam aj s dvoma otázkami. Tá prvá sa dotýka množstva turnajov. Napokon, aj naši partneri sa niekedy pýtajú, či nie je golfových podujatí na najrôznejšej úrovni na malom Slovensku akosi priveľa? Nazdávam sa, že turnajov u nás zatiaľ nie je a nebude dosť dovtedy, kým je a bude o ne záujem. Čím totiž máme viac možností hrať, tým viac sa o golfe hovorí, tým viac priťahuje nových hráčov, tým je väčší tlak na vznik nových ihrísk, ktoré treba naplniť turnajmi a tak ďalej. V tomto problém zatiaľ na Slovensku nevidím.

Druhá otázka je možno zložitejšia a určite nie je na ňu jednoznačná odpoveď. Kladú ju najmä manažéri či majitelia ihrísk. Pýtajú sa, prečo si niektoré firmy zadávajú organizáciu golfových turnajov externým agentúram a prečo sa neobracajú priamo na pracovníkov ihrísk? Najskôr musím vyhlásiť, že bez ohľadu na to, kto turnaj organizuje, považujem dodržiavanie golfových i miestnych pravidiel vždy za absolútnu samozrejmosť. No rád by som v tejto súvislosti povedal, že som hlboko presvedčený, že externé agentúry neberú prácu ani peniaze ihriskám a že ich pôsobenie a aktivity sú doplnkom k službám, ktoré jednotlivé ihriská ponúkajú. Myslím si, že sú vhodným spestrením golfového života novými myšlienkami, ktoré firmám ponúkajú a ktoré často presahujú možnosti ihriska, napríklad v oblasti vizualizácie, realizácie samotných golfových podujatí od vyhlásenia turnaja až po záverečný ceremoniál, ale aj v oblasti externej komunikácie a podobne. Tak sú jednotlivé turnaje pestrejšie a predovšetkým iné svojim charakterom, zameraním, atmosférou. Preto ich hráči majú radi a preto ich vyhľadávajú. Agentúry, podľa môjho názoru, v žiadnom prípade nie sú nekalou konkurenciou ihriskám či nebodaj parazitmi, ako ich niektorí činovníci vidia i volajú. Som presvedčený, že čím je viac turnajov, čím je v nich viac kreativity a nápadov, tým je ponuka širšia a hráč si môže vybrať, čomu dá prednosť a v konečnom dôsledku, kam pôjde hrať. V tom majú ihriská i všetci, ktorí sa krútia okolo organizácie turnajov, spoločnú cestu.

Peknú hru!

Ivan Mičko

Vydavateľ a šéfredaktor

Časopisu GOLF, revue o golfe a životnom štýle

 

 

Značky:

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv