Neprehliadnite

Pozor na dôležitý pat!

 

Asi mi dáte za pravdu, že letná golfová sezóna sa u nás zvyčajne končí poslednými dňami októbra. Iste, zopár turnajov či kamarátskych súbojov si ešte vonku zahráme, ale bude ich len toľko, koľko nám ich dovolí počasie. A tak práve v týchto dňoch nastáva ideálny čas pozrieť sa, čo nám priniesli uplynulé mesiace a čo môžeme očakávať od nasledujúcich dní a týždňov.

Pravdou je, že zatiaľ nemáme presné čísla o odchádzajúcej sezóne, myslím tým na počet komerčných turnajov a množstvo jednotlivých hier, ktoré sme zahrali na slovenských golfových ihriskách. No podľa predbežných informácií sezóna 2021 asi nebude najhoršia. A to aj napriek Covidu-19 a množstvu viac či menej zrozumiteľných obmedzení, ktoré s pravidelnou nepravidelnosťou prichádzali aj na golfové ferveje a gríny.  Z predbežnej analýzy však možno vyčítať, že golf má – oproti iným športom – výhodu, že je športom individuálnym a že sa hrá zásadne na čerstvom vzduchu. To boli, a zrejme aj sú, hlavné dôvody, prečo boli ihriská v uplynulej sezóne aj u nás plnšie ako v minulosti. Na ihriská doma, ale aj v zahraničí,  sa dokonca vrátili golfisti, ktorí už roky nehrali a ktorí palice museli vytiahnuť z tmavých kútov garáží či pivníc.

Myslím si, že nezanedbateľným dôvodom bola aj slovenská strieborná medaila z olympijských hier v Tokiu, ktorú priniesol Rory Sabbatini. Okrem neuveriteľného výkonu v záverečnom kole a olympijského rekordu má mimoriadne potešila najmä jeho aktivita po návrate z olympiády. Navštívil totiž rad slovenských ihrísk, kde šíril ušľachtilé myšlienky tejto kráľovskej hry. Bol stelesnením rýdzeho profesionála. Skromný, ústretový, ochotný. Tak si totiž predstavujem špičkového športovca svetového formátu. Tak si predstavujem osobnosť, ktorá môže byť športovým i ľudským vzorom pre mladú generáciu. Tak si predstavujem magnet, ktorý môže pritiahnuť medzi nás ďalších adeptov golfového športu.

A tak napriek nejasnej budúcnosti, keďže dnes skutočne nevieme, čo nám Covid-19, jeho mutácie a vláda pripraví v najbližších mesiacoch, môže a musí byť olympijské striebro z Tokia urýchľovačom, ktorý by mohol pomôcť golfu na Slovensku zbaviť sa nálepky športu pre vyvolených a ktorý by sa po rokoch mohol aj u nás zaradiť medzi rešpektované a uznávané telesné aktivity. Myslím si, že prepásť takúto šancu by bola obrovská škoda. Asi taká, ako keď nepremeníme tridsať centimetrový pat.

Ivan Mičko

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv