Neprehliadnite

OH 2021: DJ v Tokiu hrať nebude, prednosť dostala PGA Tour

 

Preložený olympijský golfový turnaj v Tokiu, na ktorom by rád štartoval aj slovenský profesionál Rory Sabbatini, stráca na svojej prestíži. Už teraz v predstihu je totiž jasné, že pod piatimi kruhmi v Nippone sa nepredstaví aktuálny líder svetového poradia Dustin Johnson z USA, ktorý avizoval, že sa chce koncentrovať na PGA Tour.

Podľa športových odborníkov olympijskému golfu hrozí rovnaký problém ako napríklad olympijskému futbalu. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) a rovnako aj futbalová verejnosť dávajú prednosť finálovému turnaju majstrovstiev sveta, ktorý má vyššiu športovú úroveň ako olympijský turnaj. Na olympijský turnaj tak často elitného svetové kluby len veľmi neradi uvoľňujú svojich hviezdnych mladých hráčov.

Aj vďaka postupovému kľúču, ktorý znemožňuje účasť viacerých elitných svetových hráčov z jednej krajiny kvôli účastníckym kvótam, je situácia podobná aj v golfe. Ani tam nedosahuje konkurencia na olympijskom turnaji športovú úroveň významných turnajov alebo dokonca major íventov. Vďaka tomu, že DJ svoju účasť už zamietol, dostane v olympijskom tíme USA priestor ďalší borec, ktorý však rovnako bude patriť bez ohľadu na meno medzi turnajových favoritov.

DJ pritom neplánoval hrať v Tokiu už vlani. Po odložení olympiády o rok kvôli pandémii koronavírusu Covid-19 svoju účasť znovu zvažoval, ale dospel k rovnakému záveru. „Olympiáda bude v termíne , keď ma čaká množstvo turnajov. Pár týždňov predtým je British Open, potom zase World Golf Championship. Je to dlhá cesta v dobe, keď bude treba, aby som sa sústredil na PGA Tour,“ uviedol Johnson, vlaňajší šampión US Masters a ďalšieho majoru US Open z roku 2016. DJ absentoval aj na OH 2016 v Rio de Janeiro pre obavy z vírusu Zika.

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv