Neprehliadnite

Oman Open: Talianski golfisti museli pred turnajom do karantény

 

Talianski ráči Lorenzo Gagli a Edoardo Molinari museli v Ománe do karantény kvôli obávam z prípadného rozšírenia koronavírusu. Súčasne im hrozilo, že nebudú môcť štartovať na tamojšom turnaji Oman Open, ktorý figuruje v kalendári European Tour.

Oboch golfistov izolovali zo spomínaných dôvodov, testy však následne ukázali, že obavy boli zbytočné. Gagli pre médiá z Apeninského polostrova povedal, že oficiálny lekár European Tour ho v stredu poslal s raňajok do izby. Molinari, ktorý bol jeho spolubývajúcim, sa musel presťahovať do inej izby.

Gagli vykazujúci príznaky chrípky sa podrobil testu, ktorého výsledky mali byť známe až po dvoch dňoch. Lekár mu zároveň nariadili, aby zostal na izbe do budúcej stredy, takže by teoreticky nestihol ani nasledujúci turnaj v Katare. Nakoniec ale výsledky už dnes ukázali, že nakazený nie je. „Je to nevysvetliteľné rozhodnutie,“ hneval sa Gagli.

„Vylúčení z turnaja sme boli len my dvaja, ale ja som pritom v Maskate od nedele a počas minulých dní som bol v posilňovni s tuctami iných hráčov. Jedol som s nimi a cestoval s nimi autobusom. Pokiaľ hrozí nákaza, tak mali izolovať desiatky golfistov a zrušiť turnaj,“ racionálne argumentoval 34-ročná z Florencie ešte predtým, než bol do turnaja spoločne s Molinarim zaradený.

Gagli poznamenal, že on aj Molinari, starší brat víťaza British Open 2018 Francesca, vyradením zo súťaže utrpeli vážne finančné škody. „Som síce prechladnutý, ale cítim sa dobre,“ dodal. Nakoniec doplní iných päť talianskych golfistov, ktorí Oman Open zahájili už dopoludnia. Taliansko je najhoršie postihnutou krajinou koronavírusom mimo Áziu. Na Apeninskom polstrove je potvrdených už viac ako 470 nakazených a 12 úmrtí.

 

-jj- 

 

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv