Neprehliadnite

Tour Championship: Už bez Sabbatiniho vyhral FedEx Cup iný Rory a zinkasoval 15 „melónov“

 

Severoírsky golfista Rory McIlroy ovládol po druhý raz v kariére záverečný turnaj sezóny Tour Championship v Atlante a triumfoval aj v celkovom poradí FedEx Cupu. Na konto si vďaka sedemnástemu titulu na US PGA Tour pripísal najväčšiu športovú odmenu vo výške 15 miliónov dolárov. Slovák Rory Sabbatini sa na záverečný turnaj medzi Top 30 nekvalifikoval.


Hráči v nedeľu dohrávali tretie kolo a do finálového vstupoval McIlroy o ranu za prvým hráčom sveta Američanom Brooksom Koepkom. Na ihrisku East Lake zvládol záverečných osemnásť jamiek skvele a triumfoval so skóre -18. Druhý skončil o štyri rany späť Xander Schauffele a chybujúci Koepka klesol na delené tretie miesto.


„Ísť vo finále proti Brooksovi, prvému hráčovi sveta a vyhrať, k tomu získať FedEx Cup, to je proste úchvatné. Som na seba pyšný,“ pochvaľoval si McIlroy, ktorý tento rok vyhral už tretí turnaj na US PGA Tour a pohár za FedEx Cup mu patrí ako v roku 2016.


Pre hviezdneho McIlroya bolo prvenstvo v Atlante sladké po vlaňajšom trpkom konci. Pred rokom rovnako bojoval o titul, ale záverečný deň nezvládol a cestou na poslední grín počúval skandovanie „Tiger, Tiger“ na oslavu Tigera Woodsa.


Tentoraz sa však vzduchom nieslo „Rory, Rory“, čo jeho ušiam lahodilo omnoho viac. „To bolo fajn. Musím priznať, že vlani som si to neužíval, ale je úžasné, ako sa všetko zmení v priebehu jedného roku,“ usmieval sa 30-ročný rodák z ostrovného Holywoodu. McIlroy rýchlo zabudol aj na nedávny britský major The Open, na ktorom v domácom prostredí neprešiel katom.


Finále sezóny sa hralo novým systémom a golfisti do turnaja vstupovali s prepočítanými bodmi na rany. Pred prvým kolom tak viedol Američan Justin Thomas s desiatimi ranami pod par a McIlroy na neho strácal päť úderov. „Mojim cieľom bolo zahrať, čo najnižšie skóre,“ reagoval McIlroy. S trinástimi ranami pod par bol medzi tridsiatkou hráčov v Atlante najlepší a vyhral by aj podľa tradičného počítania.

Výsledky turnaja Tour Championship 2019
/PAR: 70, dotácia: 60 mil. USD/
Konečné poradie FedEx Cupu:
1. McIlroy (Sev. Ír.) -18 (66+67+68+66), 2. Xander Schauffele -14 (64+69+67+70), 3. Justin Thomas -13 (70+68+71+68) a Brooks Koepka (všetci USA) -13 (67+67+68+72), 5. Paul Casey (Angl.) -9 (66+67+68+72), 6. Adam Scott (Austr.) -8 (78+70+71+66).

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv