Neprehliadnite

Genesis Open: Po štyroch rokoch piata zámorská trofej pre Holmesa

 

Americký golfista J.B. Holmes využil slabší deň lídra Justina Thomase a vyhral turnaj US PGA Tour v Pacific Palisades. Tridsaťšesťročný Holmes tak ukončil takmer štvorročné čakanie na titul a získal piatu trofej v kariére. Thomas mal pred záverečným dejstvom na turnaji Genesis Open náskok štyroch úderov, ale vo veterných podmienkach aj kvôli špatnému patovaniu výhodu stratil a na konci o jeden úder s krajanom prehral.

„J.B. hral skvele a zaslúžene vyhral. Ale ja som mu ten turnaj v podstate daroval. Toto som mal vyhrať ja,“ ľutoval bývalý prvý hráč sveta Thomas. V poslednom kole zlyhal najmä na 13. a 14. jamke, kde na grínoch potreboval štyri, respektíve tri paty, než dostal loptičku do jamky, a pripísal si double bogey a bogey.

Trojpat na jedenástke si v nedeľu neodpustil ani Holmes, ale ďalší kľúčové rany premenil. „Už je to pár rokov, čo som naposledy vyhral, ten pocit je nádherný,“ skonštatoval čerstvý šampión. Tretí skončil o ďalšiu ranu späť Kim Si-u. Delené pätnáste miesto obsadil hviezdny Američan Tiger Woods.

Zaujímavosťou je fakt, že Holmes aj Thomas sú rodáci z Kentucky. Holmes je však o jedenásť rokov starší ako Thomas. „Som jeho veľký brat, možno aj trochu mentor,“ skonštatoval po turnaji Holmes na adresu už dnes úspešnejšieho Thomasa. Namiesto jubilejného desiateho titulu pre Thomasa sa však radoval Holmes.

„Poznáme sa od svojich detských rokov. Vždy sa ku mne správal skvele. Vždy ma zobral za povrazy počas tréningových kôl na US PGA Tour a podobne. To sú veci, na ktoré nikdy nezabudnú,“ priznal Thomas, ktorý vzápätí dodal: „Nikdy by vás však nenapadlo, že o 15 rokov neskôr mi nakopne zadok v Riviere. Je to pre mňa rana.“

Konečné výsledky turnaja Genesis Open nájdete tu:

 

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv