Neprehliadnite

Dell Technologies Championship: DeChambeau je vo forme, ovládol druhý turnaj v rade

 

Tak tomu sa povie „forma ako hrom“. Americký golfista Bryson DeChambeau vyhral na okruhu US PGA po druhý raz v rade. Po triumfe v Paramuse nenašiel premožiteľa ani v Nortone pri Bostone a má isté, že pôjde z prvého miesta do finále play-off FedEx Cupu, ktorého víťaz získa odmenu desať miliónov dolárov.

DeChambeau, medzi golfistami prezývaný „Šialený vedec“, dokončil turnaj Dell Technologies Championship so skóre -16 a s náskokom dvoch úderov pred olympijským šampiónom Justinom Roseom z Anglicka. Vo svetovom rebríčku sa posunul na siedme miesto a pravdepodobne si vypýtal voľnú kartu do tímu USA pre Ryder Cup.

„Zdobí ma vyrovnanosť, tá hrá z môjho pohľadu dôležitú úlohu. Dokázal som udržať dobré nastavenie z minulého týždňa a znovu hrať isto a presvedčivo,“ povedal DeChambeau, ktorý má všetky železa netradične rovnako dlhé. Tento rok už vyhral tri tituly na US PGA rovnako ako jeho krajania Justin Thomas, Bubba Watson a Dustin Johnson.

Dvadsaťštyriročný sympaťák s tradičnou bekovkou na hlave, je len druhým hráčom v histórii FedEx Cupu, ktorý vyhral prvé dva turnaje play-off. Pred desiatimi rokmi sa to podarilo Vijayovi Singhovi z Fidži. Američan má už teraz istotu, že bez ohľadu na výsledky turnaja tento týždeň vo Philadelphii pôjde do finále v Atlante z prvého miesta.

„Keď vydržím hrať rovnaké čísla a predovšetkým predvádzať správne údery v správnej chvíli, tak môžem ukázať ešte viac než teraz. Bude sa ťažko proti mne hrať,“ sebavedome skonštatoval DeChambeau. Finálové kolo v Nortone mu dalo za pravdu. Vyrovnanému štartovnému polu ukázal chrbát vďaka trom berdíkom na konci úvodnej deviatky získal náskok štyroch úderov. Zaváhal síce na trinástke, ale po birdie na pätnástke už kolo s istotou dohral.

Dotiahnuť sa víťazného Američana DeChambeaua sa nedokázalo žiadne z veľkých mien. V závere pokazili nádejne rozbehnuté kolo Rory McIlroy zo Severného Írska aj skúsený Američan Tiger Woods. Konečné výsledky golfového turnaja Dell Technologies Championship nájdete tu:

-jj-

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv