Neprehliadnite

Rekordný zápis 13-ročného Číňana na Challenge Tour

 

Toto meno si rozhodne dobre zapamätajte alebo si ho rovno zapíšte do notesu. Čínsky golfový tínedžer Li Linqiang sa minulý týždeň stal totiž najmladším hráčom v histórii, ktorý prešiel katom na turnaji z kategórie Challenge Tour.

Navyše, stal sa novým rekordmanom série, pretože nikto mladší si vo finálových kolách na Challenge Tour ešte nezahral. Linqiangovi sa to podarilo vo veku 13 rokov, 11 mesiacov a 11 dní na domácom podujatí Hainan Open, ktoré sa hralo ihrisku Sanya Luhuitou GC v zálive Donghai.

Boli to ale poriadne nervy. Po skvelom úvodnom dejstve za 69 rán (-3) to Liovi začalo v tom druhom možno všetko dochádzať a do jeho hry sa dostavili aj chyby. Na poslednej jamke tak musel zahrať z metra a pol puat do paru, aby do víkendových kôl postúpil.

Zvládol to, zahral za 75 úderov (+3) a s celkovým parom prešiel o jeden úder katom. A mohol sa tak tešiť na ďalšie dve osemnástky. Hneď tá sobotňajšia bola dosť divoká. Linqiang síce zahral päť berdíkov a len tri bogey, ale tiež „snehuliaka“ na trojparovej osmičke.

Počas štyroch golfových kôl sa však potýkajú s rozdielnou výkonnosťou aj podstatne skúsenejší golfisti. Mladý Číňan, ktorý v novembri oslávi svoje 14. narodeniny, sa ale rozhodiť nenechal, na druhej deviatke si polepšil celkovo o tri údery a vďaka dvom berdíkom na záverečných dvoch jamkách.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv