Neprehliadnite

McIlroy volá po zmene európskych kvalifikačných kritérií pre Ryder Cup

 

rory_RC_09

Európa v tejto sezóne prehrala v americkom Hazeltine po ôsmich rokoch prestížny Ryder Cup. Podľa štvornásobného rydercupového reprezentanta Roryho McIlroy bol jedným z dôvodov aj fakt, že európsky tím nehral v najsilnejšom možnom zložení. Severný Ír preto rázne volá po zmene kvalifikačných kritérií.

rory_RC_01

Kvalifikačný kľúč na Ryder Cup je v prípade európskeho tímu dvojakí. Jednak sa môžu hráči kvalifikovať cez svetový rebríček, druhá cesta vedie cez rebríček európsky. Hlavne je ale nutné byť členom European Tour, bez toho sa do tímu nedostanete.

rory_RC_02

A práve v tom je problém. Tento rok napríklad v družstve zo starého kontinentu chýbal Paul Casey, ktorý mal pritom v týždňoch pred súbojom v Hazeltine senzačnú formu a po zámorskom Tour Championship sa posunul dokonca na 13. priečku vo svetovom poradí.

rory_RC_03

Avšak keďže sa anglický golfista kvôli rodine zameral len na US PGA Tour a vzdal sa členstva na európskej sérii, do tímu nemohol byť povolaný ani prostredníctvom voľnej karty.

rory_RC_04

To síce nebol prípad Škóta Russella Knoxa, ktorý povolaný byť mohol, ale nebol. A do tímu sa cez kvalifikáciu nedostal z toho dôvodu, že v dobe svojho víťazstva na WGC-HSBC Champions ešte nebol členom European Tour. A spätne sa mu body započítať nemohli.

rory_RC_06

„Uprímne, malo by to byť 12 najlepších hráčov Európy proti 12 najlepším hráčom zo Spojených štátov. Keby bolo na mne, nemalo by to nič spoločného s členstvom k sériám. Nemať Paula Caseyho v tíme, keď momentálne hrá jeden z najlepších golfov na svete, to nás stálo veľa,“ uviedol McIrloy, ktorý tak hodil rukavicu vedenou European Tour.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv