Neprehliadnite

Clarke druhý v ankete BBC, ocenenie tínedžerky Taylorovej

 


 

Darren Clarke obsadil v britskej ankete BBC Športová osobnosť roka sympatické druhé miesto. Na slávnostnom galavečere v Manchestri skončil vyššie už len cyklista Mark Cavendish, ktorý v uplynulej sezóne získal titul majstra sveta v cestných pretekoch a zelené tričko na Tour de France.

 

 

 

 

 

 

/obr. Severoírsky golfista Darren Clarke, víťazný cyklista Mark Cavendish a majster sveta v behu na 5000 m Mo Farah/


Okrem Clarka figurovali medzi britskými kandidátmi na prestížne ocenenie ešte ďalší dvaja golfisti – aktuálny svetový aj európsky líder Luke Donald a úradujúci víťaz US Open Rory McIlroy. Clarke dostal „nominačku“ medzi ostrovnú elitu vďaka výnimočnému výkonu na British Open v Royal St. George, kde o tri údery triumfoval pred Philom Mickelsonom a Dustinom Johnsonom. Stal sa tak najstarším šampiónom  jediného európskeho majoru od roku 1967, kedy sa to podarilo Robertovi De Vicenzovi. Na prestížne ocenenie BBC bol nominovaný po druhý raz, debut absolvoval v roku 2006 za významnú úlohu v európskom rydercupovom tíme na ihrisku K Clubu, kde sa zúčastnil šesť týždňov potom, čo jeho manželka Heather prehrala boj s rakovinou.


 

/obr. Vicemajsterka sveta v sedemboji Jessica Ennisová, taliansky futbalový tréner v službách Manchestru City Roberto Mancini a víťazka ankety BBC Športová osobnosť roka v mládežníckej kategórii 17-ročná golfistka Lauren Taylorová./

 

Dobré meno britského golfu šírila v uplynulom roku aj tínedežerka Lauren Taylorová, ktorá triumfovala v ankete BBC Športová osobnosť roka v mládežníckej kategórii. Sedemnásťročná ostrovná golfistka si vyslúžila pozornosť športových médií na celej planéte, keď sa stala najmladšou víťazkou britského amatérskeho šampionátu. Taylorová nenašla v lete premožiteľku na ihrisku Royal Portrush v Severnom Írsku, keď na záver zdolala Francúzku Alexandru Bonettiovú 6/5. Taylorová tak prekonala 112 rokov starý rekord May Hezletovej, ktorý vyhrala Britské majstrovstvá v roku 1899 vo veku 17 rokov a 13 dní, pretože trofej získala ešte ako 16-ročná.

 

Autor: JJ                      Foto: Archív

 

 
 
 

0 Komentáre

 

Môžete napísať komentár ako prvý.

 

Zanechajte komentár

 

Musíte byť prihlásený, aby ste mohli zanechať komentár

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv