Neprehliadnite

Golf aj na OH 2024 v Los Angeles alebo Paríži

 

S olympijskou budúcnosťou golfu to nevyzerá vôbec zle. Exekutíva Medzinárodného olympijského výboru (MOCV) totiž doporučila zachovať do roku 2024 v programe Hier všetkých 28 športov, v ktorých sa súťažilo v Riu de Janeiru.

V Brazílii sa po viac ako sto rokoch vrátil na zoznam olympijských športov aj golf. Doporučenie exekutívy sa plánuje ratifikovať na zasadnutí MOV 13. septembra v Lime, kde sa bude zároveň hlasovať o dejisku Hier v rovnakom roku.

„Sme radi, že Výkonný výbor MOV doporučil zotrvanie golfu v olympijskom programe i v roku 2024. Tešíme sa na výsledky hlasovania MOV na zasadnutí v septembri. Vždy sme boli presvedčení, že golf v mužskej aj ženskej súťaži prinesie v Riu skvelý turnaj a nakoniec boli naše očakávania ešte prekonané,“ stojí v reakcii Medzinárodnej golfovej federácie.

Napriek tomu, že na turnaji pod piatimi kruhmi sa z nevynútených dôvodov neobjavilo hneď viacero hviezdnych golfistov, podujatie v netradičnej golfovej krajine prilákalo množstvo fanúšikov a v Brazílii sa stretlo s veľkým ohlasom.

„Keď sa pozriete na podporu, ktorej sa nám tu dostalo, jednalo sa jednoznačne o fantastický úspech,“ uviedol bronzový olympionik Matt Kuchar z USA. Už skôr bol golf schválený aj pre OH 2020 v Tokiu na ihrisku Kasumigaseki Country Clubu. Japonsko je na rozdiel od Brazílie golfovou krajinou, a tak sa očakáva ešte väčší záujem a mediálny „hum-buk“.

Vo svetovom rebríčku majú Japonci aktuálne dvoch hráčov v TOP 20, pričom Hideki Macujama je dokonca na štvrtej priečke. Ženský golf majú Japonci ešte silnejší. Len pre zaujímavosť, o olympiádu v roku 2024 súperia spolu Los Angeles a Paríž.

-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv