Neprehliadnite

Ha Na Jang opúšťa LPGA Tour, svetová desiatka dala prednosť rodine

 

Juhokórejská golfistka Ha Na Jang a aktuálne desiata hráčka svetového rebríčka sa rozhodla opustiť LPGA Tour a vrátiť sa domov, kde bude súčasťou Korean LPG Tour. Jang prestúpila na LPGA Tour v roku 2015 a v krátkom čase vyhrala štyri turnaje, pričom zinkasovala 2,6 milióna dolárov. Na nedávnej tlačovej konferencii v Soule však uviedla, že našla niečo dôležitejšie, ako sú víťazstvá a peniaze, a to byť so svojou rodinou.

„Dlho som si myslela, že mojim jediným cieľom v živote je stať sa svetovou jednotkou a z toho aj pramenilo moje šťastie. Postupne som si však uvedomila, že existujú mnoho podstatne dôležitejších vecí. Hoci som vyhrala aj štyri turnaje, stále som sa vo vnútri cítila prázdna. Rozhodla som sa preto byť častejšie s mojou rodinou, čo je už pre mňa dôležitejšie, ako byť svetovou jednotkou,“ povedal Jang.

Zatiaľ, čo na zelenom koberci 25-ročná golfistka zaznamenala relatívne rýchly športový úspech, mimo ihriska sa nevyhla určitým kontroverziám. Jeden incident sa týkal jej otca, jej golfového vaku a eskalátorov v Singapure. Druhý rozruch vzbudila Jang oslavným tancom po vzore americkej speváčky Beyonce.

Prvý incident sa odohral v marci 2016 na letisku v Singapure cestou na turnaj HSBC Women’s Champions. Otec Jang stratil kontrolu na eskalátore a spadol smerom dolu, pričom vrazil do chrbta ďalšej juhokórejskej hráčky In Gee Chun. Toto zranenie pripravilo Chun o účasť na viacerých turnajoch. Incident mal absolútne zle načasovanie, pretože sa stal len pár mesiacov pred olympijským turnajom v Riu de Janeiro a Jang spoločne s Chun bojovali o miestenku na ívente pod piatimi kruhmi.

Situácia v juhokórejskom golfovom tábore sa ešte viac vyhrotila potom, čo spomínaný turnaj HBSC Women’s Champions vyhrala. Kritické reakcie vyvolal je následný krátky „Single Ladies dance“ a la Beyonce na gríne osemnástej jamky. Samotní fanúšikovia Jang označili jej tanec za nedôstojný, pretože bola zapojená do spomínaného incidentu na letisku a privodila neúčasť ďalšej juhokórejskej hráčky.

Na neskoršej tlačovej konferencii to Jang nevydržala a začala plakať. Zámorské médiá informujú, že Jang opustila zámorský okruh aj na jar 2016, keď sa do Kórejskej republiky vrátila kvôli hospitalizácii pre anémiu (pozn. chudokrvnosť). Neskôr mala zdravotné problémy spojené s bolesťami hlavy a spánkom.

Jang však niekoľkokrát zdôraznila, že jej návrat na ázijský kontinent nesúvisí so spomínaným incidentom s krajankou Chun. „Ten incident rozhodne nie je dôvodom môjho návratu. Už som o tom s Chun rozprávali. Vrátila som sa, pretože som našla niečo, čo má pre mňa väčšiu hodnotu, ako samotný golf,“ dodala Jang, ktorá na kórejskom okruhu ovládla v roku 2013 rebríček príjmov.


-jj-

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv