Neprehliadnite

Zopár dobrých správ

 

Nedávno som čítal zaujímavú informáciu, že vedenie istého britského televízneho kanála sa rozhodlo urobiť v spravodajstve zásadné zmeny a na krátky čas pokusne stopli správy typu vraždy, znásilnenia, prepady, streľba, sexuálne úchylky a podobne. Naopak – primitívny bulvár nahradili tzv. dobrými správami. Aké bolo ich prekvapenie, keď výskumy už po týždni zaznamenali výrazný pokles sledovanosti spravodajstva. A čo je ešte strašnejšie, zistili, že takmer dve tretiny televíznych divákov si neželá túto zmenu. Ak to veľmi preženiem – výsledky sledovanosti ukázali, že vlastne chceme vidieť – krv…


Napriek tomuto nie veľmi príjemnému zisteniu som optimista a som presvedčený, že nielen dobrý človek ešte žije, ale že ľudský druh „múdry človek“ ešte nevyhynul. 
Aj preto som si na úvod novej sezóny pripravil zopár dobrých správ z našich golfových luhov a hájov. A nie sú to správy hocijaké. Veď po viac ako sedemdesiatich rokoch sa v plnej svojej kráse otvoril pre verejnosť Theresia Chateau, esterházyovský kaštieľ v Bernolákove. Tento barokový klenot žiari v jarnom slnku a doslova láka prísť bližšie, vojsť na nádvorie, obdivovať a kochať sa v oživenej nádhere. Golfisti majú konečne aj na Slovensku svoj chrám.


No chystajú sa aj ďalšie golfové slávnosti. Ako inak u nás nazvať otvorenie nového ihriska? Ak sa všetko vydarí, čakajú nás tri významné udalosti, ktoré vojdú do novodobej kroniky golfu na Slovensku. A ešte viac ma teší, že tri nové golfové ihriská ležia v troch regiónoch. S nádhernými výhľadmi na tatranské končiare sa môže pýšiť Royal Valley Malý Slavkov, kde na návštevníkov čaká 9-jamkové ihrisko s výborným zázemím na tréning aj hru. Doslova nad Nitrou, aj mestom aj riekou, už svieti do diaľky novučký klubový dom rezortu Red Oak Nitra Lužianky. Golfovým nadšencom sa podarilo na strategickom mieste postaviť peknú osemnástku. A napokon na západnom Slovensku sa už v týchto dňoch otvára ďalšie osemnásť jamkové ihrisko Sedin Golf Resort. Pri mojej prvej návšteve sa mi nechcelo veriť, že autori projektu našli v týchto končinách ideálne miesto pre výstavbu nového golfového areálu. Jazerá, lesy, romantické zákutia i prekvapujúce terénne prevýšenia charakterizujú ďalší príklad, ako možno bohom zabudnuté hektáre premeniť na zmysluplné miesto, kde človek aktívne oddychuje a zabáva sa.Som presvedčený, že dobrý a múdry človek pod Tatrami stále žije. A tak verím, že tri plus jedna dobrá správa zo slovenských golfových luhov a hájov vás zaujala aspoň tak ako bulvárne televízne spravodajstvo plné krvi a násilia.

Ivan Mičko

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv