Neprehliadnite

Vinotéka – vývrtka

 

Michal Janušek sa vínu venuje už od roku 1997, keď spoločne so svojimi priateľmi chodieval na vinárske akcie, navštevoval degustácie a výstavy. Až si raz povedal, že niečo podobné, ako organizujú iní, skúsi aj on. Zo začiatku pre svojich známych a priateľov.

Text Milan Štefančík foto archív

Po niekoľkých vydarených akciách a degustáciách zakladá v roku 2011 firmu Vinotéka Vývrtka. Jeho filozofiou je ponúkať vína od vinárov, ktorých pozná, takisto ich históriu, aj to, či pokračujú v rodinnej tradícii, pozná ich vinice, vie, koľko obhospodarujú hektárov, prípadne od koho nakupujú hrozno, videl osobne ich výrobné priestory, ako aj pivnice.

IMAG1061

Prenos skúseností

Ich znalosti o víne a dlhoročné skúsenosti sa usiluje odovzdávať svojim zákazníkom či už priamo pri predaji, alebo prostredníctvom degustácií. Tie zabezpečuje v súkromnej pivnici z 13. storočia v Bratislave na Vysokej ulici alebo priamo u vybraného vinára v jeho vlastných degustačných priestoroch a pivniciach.

IMAG1112

Znalosť je radosť

Ku každému zákazníkovi pristupuje na prezentáciách osobitne a hľadá spolu s ním víno, ktoré by mu chutilo najviac. Aby pri otvorení fľaše vína, ktorú kúpil v e-shope www.vyvrtka.sk, si spomenul, o čom všetkom sa rozprávali, keď spolu vyberali tú správnu odrodu. Vždy je rád, keď sa zákazník k nemu vracia a spomína, ako mu dané víno chutilo.

IMG_7204

Osobné doručenie

Na otázku, prečo prevádzkuje internetový obchod s vínom a nie kamennú predajňu, odpovedá jednoznačne: cena pre konečného zákazníka. Snaží sa cenu vína držať rovnakú, akú by ste dostali u vinára priamo vo vinici. V rámci hlavného mesta má rozvoz zadarmo, takže zákazník z Bratislavy ušetrí aj čas, aj peniaze. Víno posiela aj špedičnou firmou kamkoľvek, takúto dopravu si musí zaplatiť zákazník sám.

IMG_2446

Kvalita za rozumnú cenu

Na svojej stránke ponúka vína od malých a stredných vinárov predovšetkým z Malokarpatskej vinohradníckej oblasti, ktorých ročná produkcia nepresiahne 150 000 fliaš. Kvalita je nadradená kvantite. Všetky tieto vinárstva používajú najmodernejšiu technológiu spracovania hrozna s dôrazom na prirodzený vývoj a autenticitu vína.

IMG_7684

Lokálny sortiment

Tieto vína sú odrodovo typické, suché, svieže, chuťovo čisté s príjemnými kyselinami, v ktorých vyniká typický malokarpatský terroir. Sú to najmä odrody, ktorým miestne pôdne a klimatické podmienky najviac vyhovujú, ako napr. Veltlínske zelené, Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Rulandské biele, Rulandské šedé, Müller Thurgau, Frankovka Modrá, ale aj nové šľachtence, ako je Devín, Dunaj… Viac už naozaj na domovskej stránke „vývrtky“!

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv