Neprehliadnite

Nemecká pýcha

 

Drettmann Motor Yacht (DMY) 32 je 32,90 metra dlhá motorová jachta. Do prevádzky ju uviedli pred necelými dvoma rokmi v nemeckých lodeniciach Drettmann Yachts v Brémach.

Text Jakub Jesenski foto: archív redakcie

DMY32_04

Jachta je schopná vyvinúť maximálnu rýchlosť 28 uzlov. Poskytuje ubytovanie až pre štrnásť hostí v piatich apartmánoch, pričom na palube sa počíta aj s päťčlenným obslužným personálom.    

Evidentne revolučná

Firma Drettmann vyrába jachty s dĺžkou od 21 do 40 metrov, ktoré ponúkajú priestranný interiér a elegantne uhladenú siluetu. Vo svojej poslednej sérii sa rozhodla namiesto tradičného oddelenia trupu od nadstavby hornej konštrukcie zvoliť harmonické vizuálne spojenie vytvorením nového dynamického vzhľadu pre túto triedu lodí. Nové funkcie a priestory sú rovnako vzrušujúce: veľký plážový klub, terasa na kúpanie a salón a to všetko, samozrejme, v najlepšej možnej kvalite.

DMY32_05

Dva trendy

Firme Drettmann Yachts sa do nových konceptov jácht podarilo úspešne integrovať dva z posledných trendov. Po prvé byť čo najbližšie pri vodnej hladine, čo je nepochybne najlepšia vec na jachte. A po druhé mať na palube viac wellnessu. Svoje presne vymedzené miesto tam má sauna, parný kúpeľ a v zadnej časti lode sa nachádza aj posilňovňa.  

DMY32_06

Neporovnateľný exteriér

Prvé dojmy neklamú. Jachty Drettmann Motor Yachts s dĺžkou od 21 do 37 metrov sa jednoducho nedajú porovnávať s predchádzajúcimi loďami podobných rozmerov. Elegantne tvarovaná jachta takmer so sochárskym vzhľadom prichádza s radom inovatívnych riešení – ako sú plávajúce platformy po bokoch lode.

DMY32_07

Na veľkosti záleží

Jednou z pozoruhodných predností DMY 32 je nečakaný priestor na palube. Rovnako dizajn interiéru je prispôsobený tejto veľkosti, pričom vytvára vzrušujúcu a nezabudnuteľnú atmosféru. Zdôraznenie farieb a zmyselné kontrasty dodávajú inovatívne prevedenie čistej jednoduchosti, ktorá je však príjemná. Je to geniálna kombinácia rôznych štýlov a nálad s formou a funkciou, ktorá pridáva nový rozmer nezameniteľnej jachte.

DMY32_09

Konštrukcia lode

Trup lode pozostáva z hliníkovej konštrukcie a integrovaných nádrží s dvojitým dnom, lodného kýlu z nehrdzavejúcej ocele s okienkami s tepelným bezpečnostným sklom a vodotesným poklopom. Štruktúru tvorí GPR epoxid, penové jadro. Termálne, protipožiarne a akustické izolácie sú vytvorené na báze Rockwoolu, ako odporučil aj nezávislý akustický konzultant.

DMY32_08

Rodinný biznis

História spoločnosti Drettmann Yachts je v podstate príbeh o tom, ako sa z malej jachtárskej agentúry stala medzinárodná značka. Majiteľmi firmy sú Claudia a Albert Drettmannovci, ktorých charaktery a povahy sa odrážajú v samotných jachtách. Je to práve osobný postoj, ktorý odráža povahu Drettmann Yachts. „Každé jedno plavidlo má precízny dizajn, aby mohlo plniť individuálne predstavy, požiadavky a chute majiteľa. Od veľkosti motora až po vidličku na tortu. Tieto naše jachty, to sú jednoducho taká rodinná záležitosť,“ uvádza Claudia Drettmannová.  

DMY32_10

Garážová firma

Tak ako mnoho obchodných impérií aj Drettmann Yachts začali svoju kariéru ako garážová firma. Bolo to v roku 1970, keď Traute a Dierk Drettmannovci začali podnikať vo svojej malej firme po predaji svojich prvých lodí. Rýchlo sa to ukázalo ako skvelý nápad a dvojica prevzala agentúru pre Holandské oceľové lode. Čoskoro dosiahli celosvetový úspech. V roku 1989 prevzal vedenie firmy syn Albert so svojou manželkou Claudiou, ktorí si ihneď osvojili novú korporátnu politiku.

DMY32_12

V roku 2006 sa vybudovalo nové sídlo spoločnosti v Brémach-Hemelongene, ktoré má dnes len na testovanie pre zákazníkov k dispozícii 80 jácht. O štyri roky neskôr na oslavách 40. výročia založenia firmy oznámili, že celkovo predali 1 450 nových jácht. Firma Drettmann Yachts od svojho vzniku zvýšila celkový počet zamestnancov z 90 na 1 300.

DMY32_13

Technické parametre Drettmann 32 Motor Yacht:

Dizajn: Drettmann Yachts/Focus Yacht Design

Naval Architect: Drettmann Yachts

Interior design: Claudia Drettmann/Focus Yacht Design

Registrácia: Malta

Celková dĺžka: 32,90 m

Max. šírka: 7,60 m

Max. ponor: 1,95 m

Výtlak pri plnej záťaži: 135 ton

Hrubá nosnosť: 250 GT

Max. rýchlosť: 28 uzlov

Dojazd pri rýchlosti 22 uzlov: 600 námorných míľ

Palivová nádrž: 16 200 litrov

Pitná voda: 4 000 litrov

Úžitková voda: 600 litrov

Dieslové motory: 2 x MTU 16V 2 000 M94

Power rating: 2 x 1 940 kW

Generátory: 2x 40 ekW / 50 kVA KOHLER

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv