Neprehliadnite

Lydia Ko najmladšou Novickou roka na LPGA Tour v histórii

 

Lydia_02Novozélandská golfistka kórejského pôvodu Lydia Ko sa stala najmladšou hráčkou v histórii na okruhu LPGA, ktorá sa stala držiteľkou ocenenia Novicka roka. Sedemnásťročná Ko získala prestížne ocenenie už tri turnaje pred skončením sezóny na najvyššej ženskej profesionálnej túre. Na svojom konte má už dva tituly, dve druhé miesta a deväť ďalších umiestnení v Top 10.

Doterajšou najmladšou hráčkou so štatútom Novicky roka bola osemnásťročná Laura Baughová, ktorá získala túto poctu ešte v roku 1973. Ko je momentálne treťou hráčkou svetového rebríčka a štvrtá pozícia jej patrí v rebríčku príjmov na LPGA Tour s čiastkou prevyšujúcu 1,5 milióna dolárov. Talentovanej golfistka patrí tretie miesto aj v novom formáte súťaže Race to the CME Globe, ktorá vyvrcholí na Floride, odkiaľ si víťazka odnesie prémiu milión dolárov.

„Je to pre mňa obrovská česť, že moje meno figuruje medzi legendami a veľmi úspešnými hráčkami. Bol to zábavný nováčikovský rok. Je len dobre, že v budúcej sezóne už nebudem mať štatút zelenáča. Pre mňa bol najťažší v tomto ročníku celkove život mimo domova a časté cestovanie. Dúfam, že časom si na to zvyknem. Našťastie, v minulom ročníku som mala len jedenásť turnajov , aby som získala prehľad. Bola to pre mňa dobrá skúsenosť,“ povedala pre zámorské média Ko.

Rodáčka z juhokórejského Soulu je jedinou golfistkou, ktorá na LPGA Tour vyhrala dva turnaje už ako amatérka. Premiérový profesionálny titul ukoristila v roku 2012 na CN Canadian Open, čím sa stala najmladšou víťazkou turnaja na LPGA Tour v histórii. Vylepšila tak zápis Američanky Lexi Thompsonovej, ktorej sa top podarilo v roku 2011 ako šestnásťročnej. V októbri 2013 prestúpila k profesionálkam a získala od komisára LPGA Mike Whana členstvo pre sezónu 2014.

-JJ-

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv