Neprehliadnite

Umit Benan, revolucionár pánskej módy

 

O Miláne je známe, že je ustáleným európskym centrom dámskej i pánskej módy. Na rozdiel od iných módnych metropol, je móda oboch pohlaví rovnomerne rozložená vo svojej dôležitosti; predsa len, talianske vnímanie vlastného imidžu a vrodený estetizmus tohto národa je úplne inde, ako ostatné štáty starého kontinentu.

Každý, kto aspoň raz navštívil centrum Lombardie a nie je mu móda úplne cudzie, tiež vie, že toto mesto ovládajú miestne značky – giganti svojho odvetvia: Dolce & Gabbana, Giorgio Armani, Versace či Prada – všetci menovaní sídlia práve v Miláne a odtiaľ ovládajú svoje miliónové impériá. O to viac prekvapí, keď sa medzi milánsku módnu smotánku dostane nové meno, a navyše sústrediace sa výlučne na pánsky segment: Umit Benan.

Nie, neznie to práve taliansky. Tento návrhár tureckého pôvodu patrí na scéne ešte k nováčikom, no renomované médiá ho titulujú aj prívlastkami ako vychádzajúca hviezda či budúcnosť pánskej módy v Taliansku. Svoju značku založil v roku 2009, inšpirovaný rovnakou vášňou k rozprávaniu príbehov, aká ho predtým viedla aj k túžbe stať sa filmárom. Nie je preto žiadnym prekvapením, že jeho odevy majú silne naratívny charakter. Okrem toho, nepodobajú sa takmer na nič, čo by ste videli už predtým u zavedenejších konkurentov.

Umit Benan v roku 2010 vyhral prestížnu súťaž Who´s Next?, konajúcu sa každoročne v rámci pánskeho fashion weeku Uomo. Odvtedy čoraz väčšia hŕstka jeho priaznivcov odvážne volá jeho mólo tým „najcoolovejším v Miláne“. Jeho kolekcie búrajú zaužívané mýty o pánskom obliekaní, avšak nie provokatívnym (a často zženštilým) spôsobom, ktorý je dominantným poľom konkurencie, angažujúcej sa v prvom rade v dámskych odevoch. Dýcha z nich originalita a charakter, a zvyčajne sú aj plné osobných kontrastov, vychádzajúcich predovšetkým z dvoch odlišných kultúr: jeho rodného Turecka a Nemecka, kde strávil podstatnú časť mladosti. Umit Benan bojuje za návrat maskulinity do pánskej módy, a jeho odevy rozprávajú vlastný príbeh. Rovnako ako aktuálna kolekcia na jar a leto budúceho roka, inšpirovaná tenisom, ktorú predstavil minulý mesiac na Pitti Uomo.

Umit Benan

Umit Benan

 

 

Foto: trubune.menlook.com, style.com

Značky:

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv