Neprehliadnite

British Open: Úvod najlepšie zvládol McIlroy, invázia Talianov, Woods zatiaľ desiaty

 

APTOPIX British Open GolfRovnako ako pred týždňom na Scottish Open zvládol Rory McIlroy vo veľkom štýle úvodné kolo aj na British Open. Severoírsky golfista na ihrisku Royal Liverpool Golf Club v Hoylake vedie s bilanciou 66 úderov, teda šesť pod par, o jednu ranu pred Talianom Matteom Manasserom. Výborný štart má za sebou aj ďalšia bývalá svetová jednotka Tiger Woods. Američan, ktorý sa predstavil po marcovej operácii platničky po prvý raz na podujatí z kategórie major, sa so skóre tri rany po par delí o desiate miesto.

Počasie má byť v najbližších dňoch v dejisku tretieho majoru sezóny premenlivé, a tak kto vyštartoval za slnečného teplého kola, môže z toho ťažiť. Medzi takých patria aj Španiel Sergio García a líder svetového rebríčka Adam Scott, ktorí sa spolu s ďalšími piatimi British_Open_Woodsúčastníkmi, vrátane talianskych bratov Molinariovcov, delia o tretiu pozíciu. “Na British Open vždy prichádzate v inom rozpoložení, zvlášť keď sa vám nedarí. Ale mal som radosť z ľudí, ako povzbudzovali. Bolo to úplne ako na Ryder Cupe,” skonštatoval García.

Tridsaťosemročný Woods síce začal 143. ročník British Open dvoma bogey, ale potom spresnil hru a od 11. jamky predviedol na šiestich jamkách päť birdie. „Po tragickom začiatku som zabojoval a dostal sa späť do hry. Bol som pokojný, cítil som sa dobre,“ pochvaľoval si British_Open_Mickelsonmajiteľ 14 major titulov, ktorý čaká na ďalší grandslamový triumf od roku 2006, keď sa naposledy hralo British Open v Hoylake. Problémy mal v úvodný deň major turnaja, ktorý je dotovaný čiastkou 5,4 milióna libier, obhajca titulu Phil Mickelson. Američan má na svojom konte dve rany nad par a v piatok bude musieť veľmi bojovať, aby prešiel katom do víkendových finálových kôl.

 

 

143. British Open po 1. kole

Royal Liverpool Golf Club, Hoylake (Anglicko), PAR: 72

/Dotácia turnaja: 5,4 mil. libier/

1. Rory McIlroy (Sev.Ír.) 66/-6, 2. Matteo Manassero (Tal.) 67/-5, T3. Adam Scott (Austr.) 68/-4, Brooks Koepka (USA) 68/-4, Edoardo Molinari (Tal.) 68/-4, Francesco Molinari (Tal.) 68/-4, Jim Furyk (USA) 68/-4, Sergio García (Šp.) 68/-4, Shane Lowry (Ír.) 68/-4.

-JJ-

 

 
 
 

Komentáre sú uzatvorené.

 
 
Peliculas Gratis Online Peliculas Online TV Peliculas & CINE Peliculas Latino Online Peliculas5 TV AltaPelicula Online Peliculas Audio Latino PeliculasHD TV latinopeliculas.tv peliculas10.tv